• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

FCK-stjerne overvejer at skifte landshold

Foto: Jan Christensen / Getty Images

Kevin Diks har et helt særligt forhold til Indonesien.

Af Jacob Quvang

Godt nok er Kevin Diks født i Holland, og godt nok har han spillet på flere af landets ungdomslandshold, men alligevel kan den talentfulde højreback skifte landshold. 

Hans bedsteforældre på morens side er nemlig født i Indonesien, og selv om moren er født i Holland, efter at forældrene havde sejlet fra Indonesien til Holland, så betyder det, at Diks i princippet kan spille for det indonesiske landshold.

Det afviser han da heller ikke kan blive tilfældet over for B.T.

- Selvfølgelig har jeg overvejet at stille op for Indonesien. Men så længe hverken Holland eller Indonesien prikker til mig, så behøver jeg ikke at tage nogen beslutning, forklarer han. 

Han siger yderligere, at han holder alt åbent, og at hans ambitioner er store. 

Selv om Kevin Diks har en tæt relation til Indonesien takket være hans mors side, så besøgte han først øgruppen for første gang i sit liv for fem år siden. Alligevel siger han, at det lugtede som hjem, da han endelig besøgte landet. 

Kærligheden til hans andet hjemland er da også blevet større, i takt med at han er blevet ældre, og efter han slog igennem som professionel fodboldspiller, så har han også oplevet en stor støtte fra indonesere, selv om han er født og opvokset i Holland. 

Han nævner blandt andet, at de nærmest skriver til ham hver dag. 

Kevin Diks spiller søndag aften topkamp i Superligaen, når FC København tager imod FC Midtjylland i Parken. Kampen fløjtes i gang klokken 18. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020