• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

- FCK var bedre dengang med Delaney og "Zanka"

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tidligere Brøndby-profil fik endnu engang lov til at prøve kræfter med FC København.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Tipsbladet i Portugal.

Johan Larsson har udkæmpet mange drabelige dueller mod FC København. I knap fem år spillede den svenske højre back for Brøndby IF, så han kender alt til rivaliseringeren med FC København.

Selvom det er flere år siden, at den svenske veteran forlod Brøndby IF, så brændte den samme ild i ham, da han sammen med Elfsborg mødte FC København i en testkamp lørdag aften i Portugal.

- Det giver en ekstra ild. Jeg ville virkelig gerne vinde den her kamp, men det lykkedes ikke, siger Johan Larsson efter opgøret, som FCK vandt med 4-1, til den skrevne presse.

- Det er et stærkt hold, men det er ikke det samme som dengang, de havde Delaney, "Zanka" og Erik Johansson (nu Erik Berg, red.). Det bliver jeg nødt til at sige, men de ser alligevel stærke ud, siger svenskeren, som også spår FC København en chance for at tage guldet i denne sæson.

32-årige Johan Larsson tog til Elfsborg for snart to år siden efter sit andet ophold i Brøndby IF, der dog ikke var lige så succesfuldt som det første. Det er trods alt blevet til næsten fem sammenhængende år på den københavnske Vestegn, hvis man ser bort fra opholdet i franske Guingamp.

Derfor betyder Brøndby IF også fortsat rigtig meget for Johan Larsson.

- Jeg følger stadig med, og der er jo sket lidt med de nye ejere, træneren og den slags. Det er også en lidt anderledes sæson, når du kigger på tabellen og top seks. Men det er også nemmere at følge med, når du kender nogen på holdet, siger Johan Larsson, der nævner Kevin Mensah, som en af sine gamle venner fra Brøndby-tiden.

- Alligevel kommer Brøndby altid til at have været en stor del af min karriere. Og klubben har også en plads i mit hjerte. Så jeg følger med, og håber på det bedste, afslutter Johan Larsson.

Svenskeren har spillet de seneste to sæsoner i Elfsborg, som også har Jeppe Okkels og Andre Rømer på kontrakt. Okkels scorede iøvrigt svenskernes ene mål i testkampen mod FC København.