• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

FCM begynder træning igen: Er ved at finde nye klubber til en del spillere

Foto: Jan Christensen/Getty Images

FC Midtjylland har en stor trup, men ikke alle er med fra træningsstarten onsdag. En del af dem forsøger klubben enten at leje ud eller sælge. Cheftræneren er dog godt tilfreds med sit materiale.

Af Anders Dehn

Hvis man tæller alle mand med, har FC Midtjylland over 40 spillere i førsteholdstruppen. Det er dog ikke dem alle, der møder op på Sportscenter Ikast onsdag formiddag, når mestrene træner for første gang efter en kort ferie.

Cheftræner Brian Priske fortæller til tipsbladet.dk, at han ifølge planen skal har 26-27 mand til rådighed. De fleste af de øvrige 15 er folk, der er vendt tilbage fra udlejninger. Den liste er, som man kan se her, lang.

Mange af dem skal enten lejes ud igen eller sælges.

- Jeg tror stadig, vi kæmper med at finde nogle klubber til dem, vi ved, der skal lejes ud eller sælges. Den trup, jeg har på onsdag, tæller 26-27 mand. En del er ikke kommet tilbage fra ferie, og en del i gang vi i gang med at finde nye klubber til, siger Priske.

Læs også:Kvalifikationskaos: Derfor risikerer FCM at misse Champions League-seedning

Det er dog ikke kun spillere, der ikke har udsigt til fast spilletid, som træneren risikerer at miste. Også profiler som Evander og Erik Sviatchenko er varme salgsemner denne sommer, så Priske håber, at FC Midtjylland kan holde sammen på truppen.

Især så længe hans hold har europæiske kvalifikationskampe at spille.

- Når vi går i gang, har vi 20-21 dage til vores første kamp i Europa, så det er klart, man gerne vil vide, hvad man har at råde over så lang tid som muligt. Det er selvfølgelig ønskescenariet, siger Brian Priske.

- Men jeg tror, at alle, der har været i gamet længe nok, ved, hvad betingelserne er. Den trup, vi har lige nu og har haft det seneste halve år, er jeg supertilfreds med. Jeg synes også, at vi stadig har et endnu større potentiale, end vi har set.

Læs også:Priske om skiftet fra assistent til cheftræner: Hårdt i nogle perioder

FC Midtjylland får kun ni dages ferie, fra seneste sæson sluttede, til holdet begynder træningen igen. Det er en historisk kort pause, men omvendt slipper Priske og de andre FCM-trænere for at skulle presse spillerne tilbage i form.

- Det har allerede været et langt år, og det har slidt på drengene fysisk og mentalt. Det handler om at have den rigtige trup til det stykke arbejde, der ligger forude. Men rent fysisk er det minimal, hvad der skal gøres noget. Så det handler mere om at komme tilbage til nogle af de gode vaner, vi havde før ferien.

- Vi skal sørge for at holde folk så skarpe som muligt og fokuserede de opgaver, der venter, både i Europa og allervigtigst at genvinde mesterskabet.

UEFA trækker lod til FC Midtjyllands første modstander i Champions League-kvalifikationen den 10. august. Kampen spilles den 25. eller 26. august.

Læs også:Brian Priske roser unge spillere: Vi har fået en ekstra sult ind

Læs også:Priske om assistenttræner: Han har cheftræner-potentiale

Læs også:Jakob Poulsens råd til Onyeka: Tag til en topliga

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus