• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

FCM-boss: Han er måske vores største succes

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Midtjylland-bossen Claus Steinlein fortæller, hvem han ser som den største succeshistorie i strategien om udlejninger.

De vender hver en sten i forsøget på at øge indtægerne og få de bedste spillere til førsteholdet, og for FC Midtjylland har det vist sig at være god forretning at udleje spillere.

Godt nok er det ikke alle, der enten er blevet en succes på FC Midtjyllands førstehold eller er blevet solgt for større millionbeløb efterfølgende, men i tilfældet Awer Mabil var det med succes, at han blev udlejet til portugisisk fodbold. Han er nu tilbage i FCM og bidrager til det hold, der kan være på vej mod andet mesterskab i træk.

Strategien om at tjene penge på udlejninger samt at udleje spillere, der senere kan få en rolle på førsteholdet i FC Midtjylland, fortsætter i de kommende år. Netop nu er mange FCM-spillere udlejet - blandt andre Bozhidar Kraev til Familicao i Portugal. Og han kan være en af dem, der vender tilbage med mere hår på brystet.

Men den største succes i forbindelse med udlejninger var faktisk en spiller, der ikke fik tingene til at lykkes, da han var udlejet.

Det fortæller Claus Steinlein i et stort interview med Tipsbladet fredag.

- Paul Onuachu er måske vores største succes. Han havde ikke succes nede i Vejle, men han lærte, hvordan fodboldverdenen også kan fungere. Når man først har lært træneren at kende, er FC Midtjylland én stor familieklub, og på udlån lærte Paul, at der også er en anden side af professionel fodbold. Han fandt ud af, at han var nødt til at blive ved med at træne og blive dygtigere, for en overgang kunne han heller ikke komme på holdet i 1. division hos Vejle, siger Claus Steinlein og forklarer:

- Det er jo noget af en udvikling at gå fra, at man ikke er god nok til at spille for Vejle i 1. division, til at man er et af Europas hotteste angrebsnavne.

Paul Onuachu smadrer mål ind på stribe for Genk og har lavet 32 mål i den bedste belgiske række. Det er flest af alle og flest i de seneste 41 sæsoner i Belgien. Angriberen, 26 år, ventes at blive solgt til en af de helt store ligaer denne sommer. Og det kaster også et stort millionbeløb af til FC Midtjylland, der har indgået en aftale om en procentdel af et videresalg.

Du kan læse hele interviewet med Claus Steinlein, FC Midtjyllands administrerende direktør, i Tipsbladet fredag. Her får du også et interview med FC Københavns Rasmus Falk samt et overblik over de forskellige ligaer i Europa, der nærmer sig afgørelsen.

Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020