• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

FCM holder forbindelsen varm til polsk topscorer

Foto: Getty Images

FC Midtjylland var på jagt efter en angriber denne vinter, og det ser de ud til fortsat at være.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Tipsbladet i Portugal.

- Vi kunne have booket hele hotellet her, hvis alle de spillere, som vi har forhørt os på, og som efterfølgende har været ude at udtale sig om interessen fra FC Midtjylland skulle bo her.

Sådan lyder det fra Claus Steinlein, der godt kan mærke den stigende begejstring, når FC Midtjylland står som ansøger. Polske Dawid Kownacki er en af dem, der offentligt har fortalt om flirten med FC Midtjylland.

- Det er klart, at vi er ude og spørge konkret på nogle spiller. Man har typisk tre-fire på listen, og så spørger man konkret på dem. Jo længere vinduet går, jo mere begynder du at spørge specifik ind og høre, fordi der er jo både en klub, en agent og en spiller, som man skal have i mål.

Så Dawid Kownacki var i top 3 på den der angriberliste?

Ja, men lige på angriberlisten havde vi lidt flere navne, men han var en af top 3-kandidaterne, som vi gerne ville købe.

Hvorfor lykkedes det så ikke?

Det var fordi, at klubben ville have en erstatning, før de ville sælge ham. Den klub, de skulle købe af, ville også have en erstatning, før de ville sælge deres angriber. Så da vi kom tre-fire led ud af den der vej, så faldt det hele ikke i hak, siger Claus Steinlein.

Dawid Kownacki er Fortuna Düsseldorfs topscorer med ni fuldtræffere. Her jubler han over sin scoring mod Paderborn 07.

Dawid Kownackis kontrakt med Fortuna Düsseldorf udløber om et halvt år, så FC Midtjylland holder fortsat et vågent øje med klubbens topscorer.

- Vi holder forbindelsen varm til alle sammen. Hans situation holder vi selvfølgelig øje med, og så må vi se, om det er ham, der skal være angriberen, eller om vi skal finde en helt anden.

FC Midtjylland fik istedet deres angriber i svenske Astrit Selmani, som man har lejet i israelsk fodbold frem til sommer. Men angriberjagten bragte også FC Midtjylland til Celtic, hvor Georgios Giakoumaki spøgte.

- Det var vel vores Delaney, kan man sige. For dansk fodbold tror jeg, det er lettere at sammenligne med Delaney. Selvfølgelig ville FCK, hvis de fik muligheden, hente Delaney. Jeg frygtede det hele vejen igennem, så jeg glædede mig den dag, at han ikke stod i FCK, men blev offentliggjort i en anden klub, siger Claus Steinlein med en hvis mængde sarkasme og anerkendelse af Delaneys evner i stemmen.

Med sammenligningen på plads, så indrømmer Claus Steinlein, at "FC Midtjyllands Thomas Delaney" måske var på en lidt for høj hylde.

- Det handler rigtig meget om penge, og så handler det også om vi kan tilbyde det, som de synes er spændende som sportsligt produkt. Men det var primært pengene, der hele vejen igennem var abnormt store. De var også uden for vores rækkevidde, men hvis vi ikke blev ved med at holde os til, så ville vi jo aldrig få chancen.

Alt tyder på, at den græske målkonge skriver under med Atlanta United i USA, og i den transferkamp var lommerne på heden altså ikke dybe nok.