• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

FCM skærper afstandskrav efter pokalfinalen: Ingen ønsker at se det

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Midtjylland vil sikre sig, at de scener, der udspillede sig til onsdagens pokalfinale, ikke gentager sig i Herning.

Af Anders Dehn

Da en gruppe AaB-fans stod for tæt på hinanden under gårsdagens pokalfinale, var de langt fra de første fans til at gøre det, efter dansk fodbold er vendt tilbage efter coronapausen. Det har nogle FC Midtjylland-fans også gjort, så nu vil klubben skærpe afstandskravet, siger den til Herning Folkeblad.

Det er en del af reglerne i den nuværende ordning for fans på stadion, at tilskuere skal holde en meters afstand til hinanden. Samtidig er det begrænset, hvor mange der må lukkes ind på de respektive stadioner.

I øjeblikket arbejder klubberne for at få lov til at lukke flere ind. I den sammenhæng hjælper det ikke, at pokalfinalen måtte afbrydes i næsten et kvarter for at få en gruppe AaB'ere til enten at finde deres pladser eller, som nogle valgte, forlade stadion.

Læs også:Efter udmelding: Midtjylland håber på 4.500 tilskuere mod FCK

- Jeg ved selvfølgelig ikke, hvordan processen kan eller vil blive påvirket, men ingen af os ønsker et scenarie som det, vi så i Esbjerg. Vi ønsker at få åbnet op for tilskuere, siger Preben Rokkjær, marketings- og supportdirektør i FC Midtjylland, til Herning Folkeblad.

Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen, advarede efter kampen om, at stadionreglerne skal overholdes. Ellers kan det ende med, at der slet ikke må komme tilskuere.

Hverken Venstre eller Konservative, som taler for at tillade flere tilskuere, vil dog genoverveje det standpunkt på baggrund af onsdagens episode. Det slog de relevante ordførere fast over for tipsbladet.dk tidligere torsdag.

Læs også:Pokalboss: Tag ved lære - ellers kan vi ikke se fodbold på stadion

- Det, der kan få os til at ryste på hånden, er, hvis smittetrykket stiger, og der kommer flere indlagte. Ikke ballademagere til en fodboldkamp, sagde Britt Bager, kulturordfører i Venstre.

Se en oversigt over, hvor mange tilskuere der bliver lukket ind på de forskellige stadioner i den kommende Superliga-runder, her.

Læs også:Godt nyt: Ballade i pokalfinale får ikke partier til at ryste på hænderne

Læs også:Pokalfinalens efterspil: 44 personer blev anholdt

Læs også:AaB-anfører: Tilskuerbøvl kunne være løst under opvarmningen

Superliga

Mere Superliga

Fokus