• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

FCN-lejren om FCK-offensiv: Ikke så bekymret

Foto: Getty Images

Hos FC Nordsjælland har man opskriften på plads til, hvordan man lukker FCK ned.

Af Oliver Okstrøm

FC Nordsjælland skal mandag møde FC København, hvor de skal forsøge at komme op på hesten igen efter 0-3-nederlaget til FCM i den seneste runde. Her bliver det en kamp, hvor Farum-klubben har en klar plan.

FCN-assistenttræner Frank Hjortebjerg peger på, at de kommer til at have fokus på, at deres bagkæde skal forsvare sig frem i banen. Det siger han i en podcast på klubbens hjemmeside, hvor han slår fast, at han ikke føler sig synderligt truet på FCK-dybdeløb.

- Hvis vi snakker specifikt på Jonas Wind og FCK, så vil det oftere end i andre kampe være vores sidestoppere, som skal være klar og parat til at skubbe op. Fordi vi er ikke så bekymrede for rummet bag vores bagkæde. De har Mo Daramy, som er rigtig hurtig. Og de har Bundu, hvis han spiller, som er rigtig fin til at løbe i bagrum. Men ellers er vi ikke så bekymrede for det, siger han og fortsætter:

- Wilzcek er jo ikke en spiller, der truer bagved os, så snart Jonas Wind dropper ned. Han skal mere have den til duel og ellers gøre sig klar til, at de kommer tættere på vores mål. Så i FCK-tilfældet kommer vi til at forlange meget af vores midterforsvarer, som skal turde at være fremadrettede og skubbe op, lyder det fra Frank Hjortebjerg.

Når man kigger på, hvordan hovedstadsklubben vil spille, så har FC Nordsjælland-træneren også et godt billede af, hvad man kan forvente sig.

- I deres senest kamp mod AGF vil jeg tro, at spillet kom tidligere til duel, end allerhelst vil og ser som deres optimale måde at gribe kampen an på. Så jeg tror, at de vil prøve at spille mere mellem linjerne, som de også har gjort i de foregående opgør mod os. Og det skal vi prøve at se, om vi kan stoppe og lukke ned for, fortæller han.

Der er mere at få med i optakten til kampen mellem FCN og FCK. Læs den her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020