• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM /ritzau/

Fifa undersøger tysk regelbrud ved pressemøde

Foto: Getty Images

Det Tyske Fodboldforbund risikerer en straf, efter at træner Hansi Flick kom til pressemøde uden en spiller.

Af /ritzau/

Det kan få konsekvenser for Det Tyske Fodboldforbund (DFB), at landstræner Hansi Flick lørdag mødte alene op til pressemødet dagen før Tysklands kamp mod Spanien.

Således har Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) indledt en undersøgelse for et regelbrud, der kan munde ud i en straf.

Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Sagen er den, at alle nationer ved VM er forpligtet til at stille med cheftræneren samt en spiller ved de obligatoriske pressemøder dagen før en kamp.

Landstræner Flick mødte alligevel alene op, da han ville give sine spillere den bedste forberedelse til den vitale kamp søndag.

Flick forsvarede beslutningen med, at der var en afstand på lidt mere end 100 kilometer fra tyskernes base til det internationale mediecenter i Doha, hvor pressemødet foregik. Den rejse ville han ikke byde en spiller 30 timer før kickoff.

DFB havde forsøgt at flytte pressemødet til forbundets mediehotel tæt på tyskernes træningsanlæg i Al-Shamal, men det blev afvist af Fifa.

Tyskland og Spanien spillede søndag aften 1-1, og tyskerne er pisket til at slå Costa Rica på onsdag for at bevare chancen for avancement. Så er spørgsmålet, om Flick på tirsdag tager en spiller med til pressemødet.

/ritzau/