• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov & Sebastian Stanbury

Fik sine Brøndby-handsker smidt i skraldespanden

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Kevin Tshiembe mødte op til træning i KB iført Brøndby-handsker. Det blev ikke vel modtaget i FC Københavns moderklub.

Af Ole Hoffskov & Sebastian Stanbury

Kevin Tshiembe kom til Brøndby IF i sommerens transfervindue fra Lyngby Boldklub, og han debuterede få dage efter sin ankomst mod FC København i Parken.

Netop FC København har den 24-årige midtstopper faktisk et særligt forhold til. Det har han i hver fald til KB, som er én af FC Københavns moderklubber.

Som ungdomsspiller valgte Kevin Tshiembe at skifte til KB, men han kom i modvind fra start på Frederiksberg. Det skyldtes den påklædning, han havde valgt at troppe op i.

- Til min første træning kom jeg med Brøndby-handsker. Folk sagde: 'Hvad laver du?' Det er ikke, fordi jeg siger, jeg var inkarneret Brøndby-fan, men mine brødre holdt med Brøndby, så jeg holdt med Brøndby, og så havde jeg de handsker på. Så kom træneren, og jeg fik at vide, at jeg skulle tage handskerne af. De smed dem ud, desværre, og så fik jeg nogle andre handsker, fortæller Kevin Tshiembe til Tipsbladet.

Han var central midtbane, da han kom til KB. Han var hurtig og skulle bare have bolden; så skete der noget. Da han i en kamp mod B1903 blev rykket i frem i angrebet ved stillingen 1-3 og var med til at vende kampen til en sejr, fik han ny permanent position helt fremme. Men et gennembrud blev det ikke til i FC Københavns ungdomsafdeling. Som U/17-spiller blev han sorteret fra.

- I starten da jeg røg af, blev jeg slået ud. Jeg tænkte: 'Fuck, hvad skal jeg gøre nu? Nu skal jeg spille i en eller anden 1. divisionsklub.' Jeg snakkede med dem, og de nævnte to klubber, de kunne hjælpe mig med at komme til. B.93 og AB blev nævnt. Så ville jeg helst til AB. Der begyndte jeg at genfinde glæden ved at spille, så jeg fik mod på mere, siger Tshiembe.

Efter et kort ophold i AB rykkede Kevin Tshiembe videre til Lyngby Boldklub, hvor han fandt sin rette position som midtstopper og med tiden udviklede sig til en profil hos De Kongeblå. I sommer blev han så købt af Brøndby IF, hvor han har underskrevet en fireårig kontrakt.

Du kan læse et stort interview med Kevin Tshiembe i Tipsbladet, som er på gaden i dag. I avisen får du også alt om overtagelsen af Newcastle United samt en analyse af El Clasicos fald fra tinderne. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020