• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Fischer: Hvis man tier om homofobi, er man mere eller mindre medskyldig

Viktor Fischer uddyber nu, hvorfor han i går sendte en hilsen til OB's fans og bagefter påtalte, at han havde hørt homofobiske tilråb fra tribunerne: Hvis man ikke er en del af løsningen, er man en del af problemet.

Af Anders Dehn

Der har egentlig været rigeligt at snakke om efter seneste runde af Superligaen, hvor FC Midtjylland tabte et vigtigt skridt i mesterskabskampen, Randers FC sikrede sig overlevelse, og Vejle Boldklub udraderede SønderjyskE. Men det er emnet homofobi, der har fyldt mest.

Viktor Fischer sendte efter FC Københavns sejr i Odense vink og håndkys ned mod OB's endetribune og forklarede det efterfølgende med, at han havde hørt homofobiske tilråb derfra, og at det også skete, da FCK senest var på besøg på Fyn.

Læs også: OB straffer ikke tilskuere bag homofobiske Fischer-tilråb: Det løb er kørt

I dag uddyber han så, hvorfor han gjorde, som han gjorde.

- Hvis ikke det bliver sagt, så sker der ikke noget. Hvis man tier omkring det, så synes jeg også, man er med til at være medskyldig - mere eller mindre - i, at det finder sted, og det vil jeg ikke være i det her tilfælde, siger Fischer til DR Sporten.

Læs også: Fischer i kamp mod homofobi: Det er på linje med racisme

Han erklærer sig desuden klar til at "tage en tur" som den i går, hver eneste gang han oplever homofobi.

En lang række aktører i dansk fodbold har gennem mandagen meldt sig på banen i debatten. Mens både OB, FC København og holdenes officielle fanklubber fordømmer homofobi, tyder det ikke på, at de skyldige bliver straffet.

Det sagde OB's kommercielle chef, Jack Jørgensen, tidligere på dagen.

- Vi kigger fremad. Det løb er kørt. Det vigtigste for mig er at appellere til deres sunde fornuft. Vi skal have folk til at tænke sig og reflektere over konsekvensen af deres gerninger. Og at det både kan få konsekvenser for dem selv og for klubben. Vi glæder os over, at der var så mange på stadion, og så er det brandærgerligt, at så lille en gruppe skal løbe med opmærksomheden. Det er vi ikke tjent med, lød det til Ekstra Bladet.

Superliga

Fra anfører til projektleder

Mads Agesen indstillede i 2018 sin aktive fodboldkarriere for Randers FC, men gør nu comeback for klubben i en stilli...

Mere Superliga

Fokus