• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Gammelby løfter på hatten for sin FCK-ven: Det er sgu i orden

Jens Martin Gammelby kan ikke andet end at bøje sig i støvet for sin tidligere holdkammerat i Silkeborg IF, der var afgørende i søndagens derby.

Af Ole Hoffskov

I halvanden times tid søndag eftermiddag var der ingen varme følelser mellem Robert Skov og Jens Martin Gammelby, der kæmpede for hvert deres logo i derbyet mellem Brøndby IF og FC København, men da sidste fløjt havde lydt, var der igen varme kram mellem de to.

Gammelby og Skov spillede sammen i Silkeborg IF i flere år, inden de tog til hver deres klub i hovedstadsområdet og derfor var modstandere søndag eftermiddag. 

Læs også: Irriteret Brøndby-profil: Alle dommerne tror, at jeg filmer

Denne gang var det Robert Skov, der løb med overskrifterne, da han scorede et flot mål og lavede en assist i FCK's 2-1-sejr, og det har Jens Martin Gammelby ingen problemer med at anerkende.

- Han er Superliga-topscorer lige nu og har taget ligaen med storm i den her sæson. Det er sgu i orden, for han arbejder hårdt hver dag for det, ved jeg. Det gjorde han også i Silkeborg, og så har han jo en gave i det der venstre ben, som jeg ikke ved, hvor han har fået fra. Han har en sindssyg sparketeknik, og det må man jo tage hatten af for. Man ser ham ikke sygt meget i dag, men han sparker den i kassen, siger Jens Martin Gammelby.

Læs også: Viktor Fischer roser Brøndbys fans: Det er godt gået

Havde du forestillet dig, at han ville blive så god og en potentiel Superliga-topscorer?

- Jeg havde nok ikke lige bettet på, han var blevet Superliga-topscorer, man at han er blevet så god, som han er, ja. Han spiller på et hold, hvor de har mere boldbesiddelse, end vi havde i Silkeborg, så han kommer i flere situationer, hvor han kan afslutte, og det er godt for lige præcis en spiller som ham, lyder det fra Brøndby-backen.

Det var Jens Martin Gammelbys første københavnerderby, og han føler, der var mere at hente i kampen for Brøndby, end udfaldet blev.

- De er kyniske foran mål. Vi har mange chancer, der godt kan gå ind, men de har den skarphed, som også gør, de er tophold i denne sæson, og den mangler vi. Jeg synes, vi viser, styrke ved at lægge pres på dem i den første halve times tid og også fra start i anden halvleg. Vi har en god tilgang, og det kan vi tage med, siger Gammelby og tilføjer om kulissen på Brøndby Stadion:

- Det var helt sindssygt. Tifoen var også ret vild - det var fantastisk. Det lød fedt, og det er det, man spiller fodbold for.

Næste opgave for Brøndby IF er ude mod Esbjerg fB skærtorsdag. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus