• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Glen Riddersholm: FC København borger for kvalitet

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC København er i krise, men respekten fra Glen Riddersholm er intakt, og han forventer en vanskelig kamp på søndag.

Af Ole Hoffskov

Det er top mod bund, når SønderjyskE tager imod FC København i tiende runde af Superligaen, og havde man sagt det før sæsonen, var der næppe mange, der havde fået kaffen galt i halsen.

At SønderjyskE er topholdet og FC København bundholdet, var der dog næppe ret mange, der havde set i krystalkuglen.

Det er ikke desto mindre sådan, det forholder sig. SønderjyskE er på andenpladsen, mens FC København er nummer 10, og vinder Haderslev-klubben søndag eftermiddag på hjemmebane, kan de gå hele 11 point foran FCK.

SønderjyskE-træner Glen Riddersholm glæder sig til opgøret.

- Vi går til kampen, som vi går til alle andre, og det vil sige med en ambition om at lukrere på vores egne styrker. Vi bruger ikke så meget tid på at kigge på tabellen, men holder fokus på hele tiden at forbedre os individuelt og kollektivt, siger Riddersholm til tipsbladet.dk og tilføjer:

Læs også:Kritiserer SønderjyskE: Henter for unge spillere

- FC København er et mandskab, der borger for kvalitet, og vi har selvfølgelig den nødvendige respekt for dem. Vi skal huske, at de manglede Fischer, Zeca og Stage mod Randers, og det var et hårdt slag. Jeg tror nødigt, at FC Midtjylland vil undvære Frank Onyeka, jeg kan også pege på en spiller, jeg helst ikke vil være foruden, og sådan har FCK det naturligvis med en spiller som Zeca. Mig bekendt er de tre nævnte med søndag, og det tilfører dem uden tvivl en anden dimension. 

Mange går nok rundt med en forestilling om, at det er et perfekt tidspunkt at møde FC København.

- Det kan det være. Superligaen er så tæt, at alle har en chance på dagen. Men hvis vi begynder at fokusere på, at FC København ligger, hvor de gør, så mister vi fokus på os selv, og det kan vi ikke bruge til noget. Fodboldkampe afgøres af splitsekunder, og det kan gå vores vej, men det kan også gå FC Københavns vej, siger SønderjyskE-træneren.

Vi skal ikke tro, vi er bedre, end vi er
SønderjyskE har blot tabt en enkelt kamp i denne sæson, og det er færrest af alle hold i Superligaen. Sønderjyderne deler tilmed førstepladsen, når det handler om at score flest mål. Og de deler førstepladsen, når det handler om at lukke færrest ind.

Man kan dårligt påstå andet end, at den aktuelle andenplads er fortjent, men Glen Riddersholm maner til ro.

Læs også:Langer ud efter FCK-ledelsen: Med dette setup er dominansen i fare

- Vi har ikke præsteret til, at vi skal tro, at vi er bedre, end vi er. Samtidig er vi nødt til at være realistiske og se på, hvad det er for nogle rammer, hvad det er for en økonomi, og hvad det er for en infrastruktur, vi har, og vi har i hvert fald ikke noget pres på os i forhold til de hold, der ligger omkring os. Når alt det er sagt, så skal vi selvfølgelig også turde at række ud. Det gør jeg i høj grad også selv, men det er vigtigt hele tiden at være realistisk, siger han.

Først og fremmest fokuserer SønderjyskE-træneren på at skabe en vinderkultur i Haderslev.

- Vi skal holde det næste tæt på os hele tiden og ikke begynde at drømme for meget. Der skal mere end en god sæson til, før vi kan begynde at tale os selv rigtig meget op. Vi har stadig utrolig meget at lære, og det er der grobund for nu, hvor vi har medvind. Vi skal stræbe efter, at alle spillere hele tiden lægger to procent på i forhold til den seneste kamp, siger Glen Riddersholm.

Om den aktuelle skadessituation i SønderjyskE fortæller Glen Riddersholm, at en kvartet bestående af Anders K. Jacobsen, Jeppe Simonsen, Haji Wright og Mads Albæk er tvivlsomme til søndagens kamp, og i bedste fald når to af dem at blive klar. Opgøret falder for tidligt for både Johan Absalonsen og Ogenyi Onazi, der dog begge ventes tilbage i næste uge.

Der er kickoff mellem SønderjyskE og FC København søndag klokken 16.00 - i videoen i toppen af artiklen kan du se Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersens analyse af kampen. 

Læs også:Dybt uenig med Solbakken: Det vil jeg gerne udstede et dementi på

Læs også:FCK-ikon bakker Solbakken op: Kvist er ikke uddannet til sin rolle

Læs også:Virakken fra Solbakken-interview har påvirket FCK-spillerne

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus