• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

- Han er et af de største talenter, jeg har set

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Ifølge Morten Bruun er 16-årig Superliga-spiller et af de største talenter, han nogensinde har set i dansk fodbold.

Af Kenneth Jensen

Superliga-klubben FC Nordsjælland er kendt for at gøre brug af unge spillere, og mens de unge da også får chancen på førsteholdet i Farum, er det sjældent, at en 16-årig er så dominerende, som Andreas Schjelderup har vist sig at være.

Nordmanden, som har fået chancen på førsteholdet i dette forår, har scoret tre gange og stået for to assists i bare ni førsteholdskampe.

Senest stod han for et flot oplæg, da FC Nordsjælland vandt 4-3 i Randers, og tv-kommentator Morten Bruun fra Discovery tøver ikke med at hylde den unge nordmand, som FCN hentede i sommer. 

- Lige nu fremstår han som et af de største talenter, jeg har set i dansk fodbold. Det må jeg sige, for han virker så komplet og så uimponeret af det hele. Jeg kan huske første gang, jeg så Emre Mor spille for FC Nordsjælland, der havde jeg lidt den samme fornemmelse. Der var bare en, der gik ind og sagde "giv mig kuglen, så skal jeg nok afgøre de ting." Men det er på den gode måde, for han leverer. Det er ikke bare sådan noget showoff. Han virker bare, som om han har en sund selvtillid. Han tænker, at det vel er meget naturligt, "at jeg spiller med de voksne, så god jeg er". På den gode og ydmyge måde, siger Morten Bruun i et klip lagt ud af Discovery+.

Den norske kantspiller var eftertragtet og jagtet af store europæiske klubber samt FC København i Danmark, men han valgte altså FC Nordsjælland, fordi han hurtigt kunne komme ind på førsteholdet.

Andreas Schjelderup har spillet på Norges U15- og U16-landshold. Han skiftede til den danske klub på en fri transfer fra Bodø/Glimt.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus