• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Henter kæmpetalent i Benfica: FCM er ellevilde

Foto: Getty Images

Det portugisiske stortalent Franculino Djú lander i FC Midtjylland til sommer, og Superliga-klubben er svært begejstrede over, at man har fået fingrene i ét af de helt store talenter i Portugal.

Af Ole Hoffskov

FC Midtjylland havde svært ved at få armene ned, da det lykkedes Superliga-klubben at lande en aftale med stortalentet Franculino Djú, der kommer til Heden fra Benfica til sommer.

Den 18-årige angriber har høvlet mål ind for Benficas ungdomshold, og alene i denne sæson er han noteret for 15 kasser i 17 kampe. På papiret er det en voldsomt spændende spiller, FC Midtjylland har fået fingrene i. 

- Vi synes, han er helt utroligt spændende. Først og fremmest begyndte vi at høre rygter om, at han ikke ville forlænge sin kontrakt med Benfica, selv om de tilbød ham en ny aftale. De rygter hører vi fra hans bagland, siger Ove Pedersen, der er assisterende sportschef, til Tipsbladet og beskriver det kommende FCM-talent:

- Han er en stor og stærk angriber, og han har lavet et hav af mål hele sin ungdomskarriere. En notorisk topscorer. Han sparker godt med begge ben, er god på hovedet og holder godt fast i bolden. Han er godt uddannet i Benfica.

Han forklarer, at Franculino Djú dukkede op på FC Midtjyllands radar via det netværk, klubben med årene har opbygget i Portugal. Han tog selv en tur til den portugisiske hovedstad for at besigtige angriberen.

- Jeg har været en del i Portugal, fordi vi har haft en del spillere udlejet dertil, og jeg har set Franculino spille to gange på U23-holdet. Vi var slet ikke i tvivl om, at han var en interessant spiller, og vores samarbejdsklub i Portugal, CD Mafra, sagde også god for ham og kaldte ham et kæmpe talent, forklarer Ove Pedersen.

Benfica er sure
FCM-chefen konstaterer, at det var en besværlig proces at lokke Benfica-angriberen til Danmark. FC Midtjylland var naturligt nok ikke alene om at have snøren ud efter Franculino Djú.

- Vi kontaktede ham på den anden side af nytår, og vi kunne konstatere, at vi var i hård konkurrence med andre klubber – særligt en storklub i Frankrig var meget aggressive efter at få ham, og det er ikke nogen hemmelighed, at det var svært for os at få ham overbevist om at tage til FC Midtjylland, siger Ove Pedersen og tilføjer:

- Vi stod rent faktisk til at miste ham sidst i vinduet. Vi var kørt ud på et sidespor, men så gjorde vi det, at vi inviterede hans bagland til Danmark i to dage. Vi viste dem lidt rundt og havde nogle gode snakke. Det var nok det, der gjorde udslaget til sidst. Og så skal man selvfølgelig ikke underkende, at vi har en beviselig succes i at sælge spillere til udlandet – senest med Ousmane Diomande til Sporting CP.

Det var ikke muligt at lokke Franculino Djú til Danmark med det samme. Det havde ellers været det optimale, medgiver Ove Pedersen.

- Han satte sin underskrift 30. januar, og vi forsøgte at købe ham med det samme, men det kunne ikke lade sig gøre. Simpelthen mission impossible. Jeg tror, at Benfica er sure over, at de mister ham, og det gjorde det ikke nemmere, siger FCM-bossen.

Ifølge portugisiske medier er der lagt op til, at Franculino Djú bliver udlejet til FC Midtjyllands venner fra CD Mafra i næste sæson, men det afviser Ove Pedersen.

- Det er ikke rigtigt. Normalt ville vi gerne have gjort det, men umiddelbart vil vi gerne have ham ud af Portugal. Om vi tager ham hjem til FC Midtjylland, eller om vi udlejer ham til en anden dansk klub, er ikke afgjort endnu. 

Da det stod klart, at Franculino Djú ikke ønskede at forlænge sin kontrakt med Benfica, blev han med det samme frosset ud i den portugisiske klub, og dermed er hans udgangspunkt for resten af sæsonen alt andet end optimal - læs mere om det her. 

Angriberen har underskrevet en fem-årig aftale med FC Midtylland.