Landshold /ritzau/

Hjulmand advarer Braithwaite og co.

Foto: Getty Images

En stribe VM-aktuelle spillere skifter muligvis klub denne sommer. Landstræner Kasper Hjulmand er med på råd.

Af /ritzau/

Flere af herrelandsholdets profiler står over for klubskifter denne sommer, og det er meget vigtig for dem at finde fast spilletid forud for VM i Qatar til vinter.

Det understreger landstræner Kasper Hjulmand.

Han har ellers udtaget en trup til holdets fire kampe i Nations League i juni, hvor flere spillere slider med spilletiden i deres klubber.

Det gælder blandt andre for Martin Braithwaite, der varmer bænk i FC Barcelona. Angriberen er udtaget med forventning om, at situationen ændrer sig, fastslår Hjulmand.

- Havde der ikke været et VM forude, var Martin ikke kommet med. Han er faktisk i en rigtig god forfatning, men han skal spille i efteråret. Han kommer ikke med til VM, hvis han ikke spiller i efteråret, siger Hjulmand.

Også folk som Jens Stryger, Jannik Vestergaard, Daniel Wass, Joakim Mæhle med flere har fået begrænset spilletid i den seneste halvsæson og skal derfor muligvis finde nye klubber.

Andre som Andreas Christensen og Christian Eriksen har kontraktudløb og skal også have deres fremtid på plads.

Flere af de transferaktuelle tager Hjulmand med på råd.

- Det er forskelligt. Nogle bruger mig, andre bruger mig ikke så meget.

- Men flere skal tage nogle valg for at finde den rette hylde. Og det er vigtige valg, som mange af dem skal tage.

- Når VM-truppen skal udtages, er det en skærpet prioritet, at man er i en god forfatning, siger landstræneren.

Braithwaite er en af de spillere, der snakker med Hjulmand om sin klubmæssige fremtid, men landstræneren blander sig ikke for meget.

- Det er meget sjældent, at jeg siger til en spiller, at han skal gøre sådan eller sådan. Jeg giver bare mit input til, hvad jeg ser i forhold til spillet.

- Det er spillernes egne beslutninger, og sådan er det også med Martin. Hans styrke er, at han går sine egne veje og er stærk i sin tro.

- Og så lægger han handling bag sine ord. Mange drømmer stort, men arbejder ikke for det, men det gør han, siger Hjulmand om Braithwaite.

Christian Eriksen har haft en imponerende periode i Brentford i foråret, og det kunne være oplagt for kreatøren at finde tilbage på en højere hylde end Brentford, der gerne vil forlænge samarbejdet.

- Jeg ønsker bare for Christian, at han er glad og kan udtrykke sig.

- Uanset om det er Christian eller andre, ønsker jeg, at de spiller på højst mulige niveau - men at de spiller og ikke sidder på bænken.

Hjulmand har været meget tilfreds med Eriksens præstationer.

- Jeg er meget imponeret. Han er afslappet at se på. Presset eksisterer ikke for ham mere. Han arbejder hårdt og er fri i sit spil og udtryk. Det er en fornøjelse at se.

Kasper Hjulmand har foreløbigt udtaget 29 spillere til sin trup til kampene mod Frankrig, Kroatien og to gange Østrig i juni, men skærer formentligt truppen ned inden samlingen officielt starter på mandag.

/ritzau/