Superliga Victor Risager

Irriteret "PC": Det var under bæltestedet!

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Peter Christiansen kalder det under bæltestedet, hvordan Jess Thorup har skullet forholde sig til spekulationerne om trænerens fremtid i FC København.

Af Victor Risager

FC København sikrede sig endegyldigt det danske mesterskab søndag ovenpå en sæson med en hel del op- og nedture.

I løbet af sæsonen har der været skrevet og spekuleret meget i Jess Thorups status som cheftræner. Blandt andet blev han kort før en kamp mod Silkeborg IF for et par uger spurgt ind til sin fremtid i København.

Og hele virakken omkring Jess Thorups jobsikkerhed er til tider gået over gevind, mener Peter Christiansen. Det fortæller FCK-sportschefen efter søndagens sejr.

- Det er noget svineri, at han skulle stå og forholde sig til det inden en Silkeborg-kamp, der måske var den vigtigste i sæsonen i forhold til at tage en sejr. At han skal stå og forholde sig til sin egen situation. Det er bare mangel på respekt, og det er ikke den standard, som I (journalister, red.) skal have.

- Det kan man tage bagefter, når der er så kort tid tilbage. Vi står til rådighed for ret meget, men det var under bæltestedet, lyder kritikken fra “PC”.

En journalist påbegyndte efterfølgende et nyt spørgsmål om Jess Thorups jobsikkerhed forud for næste sæson, og her brød FC København-sportschefen ind. 

- Nu skal du ikke gå nedad den der sti igen. Du skal ikke miste din kvalitet som journalist og begynde på den slags spørgsmål. Det gider jeg ikke svare på, og slet ikke en dag som i dag.

- Jeg synes, det taler for sig selv, hvad der er sket og gjort, og det har Jess en stor del af æren for, siger Peter Christiansen. 

Hvad angår Jess Thorups præstation har han ifølge sportschefen især mod slutningen af foråret vist sit værd med nogle modige beslutninger.

- Det var en lettelse først og fremmest (at vinde mesterskabet, red.). Vi gør det lidt for spændende mod slutningen. Jeg synes, fokus har været der, og jeg synes, det er fedt at se, at vi har modet - og det er kredit til Jess - til at vælge de spillere og de typer, han gør til sidst, hvor vi for alt i verden skal sætte os på kampene, siger FCK-bossen og tilføjer:

- Jeg ved godt, at mange snakker om Silkeborg som forårets hold, men det er altså FC København. Jeg synes, de har gjort det fantastisk, men jeg tror, vi har lavet 35 point i foråret. Det er kraftedme mange. Derfor er det også 110 procent fortjent, at vi vinder mesterskabet.

FC København sluttede sæsonen med 68 point, tre flere end FC Midtjylland på andenpladsen.