• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Kæk FCK-spiller: Mon ikke Man City har noteret mig

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det næste FC København-talent står på spring, og han har store ambitioner på egne vegne.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Tipsbladet i Portugal.

Elias Jelert, Valdemar Lund og William Clem.

Er tre eksempler på egenudviklede FC København-spillere, der i denne sæson har fået deres store gennembrud på førsteholdet. Før dem har Thomas Delaney, Mohamed Daramy og Andreas Cornelius gjort det samme, og i fremtiden drømmer et hav af talenter om at tage den samme vej.

Et af dem er den 17-årige kantspiller Noah Sahsah, der har brændt banen af på klubbens U19-hold. Clem, Jelert og Orri Oskarsson peger enstemmigt på ham, når de skal vælge det næste talent til at bryde igennem.

Præcis som sine tidligere U19-holdkammerater er det også Noah Sahsahs store ambition. Det fortæller han til Tipsbladet ved FC Københavns mediedag i Portugal.

- FCK er jo min barndomsklub, hvor jeg har spillet i mange år nu. Siden jeg var fem-seks år, så jeg har været her i efterhånden et stykke tid. Jeg kender de fleste mennesker, klubben og det rundt om rigtig godt, så det vil være en stor drøm at slå igennem her. Og så selvfølgelig på et senere tidspunkt komme ud på den helt store scene.

Hvad er det for en scene, du gene vil ende på?

- Vi kigger jo alle sammen mod Premier League, Champions League og La Liga. Det er de helt store. Men det kunne være fedt at komme til at spille Premier League. Manchester City er et stort hold, og det kunne være en fed klub at spille i. Nu spillede vi også mod dem i Youth League, hvor jeg fik scoret nogle kasser mod dem og viste, at jeg er her altså også.

To af Noah Sahsahs fire Youth League-scoringer i denne sæson faldt mod Manchester City, så hans mavefornemmelse siger ham, at de måske har noteret sig hans navn.

- Der var nogen fra deres stab, som måske havde lidt fine ord at sige til mig efter kampene, så det var meget rart.

Tror du, du er blevet noteret i en eller anden lyseblå bog?

- Ja, men det skal jeg omvendt ikke kunne sige. Jeg har ikke lige de kompetencer som en scout har, men mon ikke, at mit navn er noteret en gang eller to, siger Noah Sahsah med et stort smil.

Spejler sig i Daramy
Noah Sahsah har siden årsskiftet trænet fast med på førsteholdet, og er nu en del af klubbens træningslejr i Portugal. De offensive positioner er dog godt besat, men stortalentet venter tålmodigt på sin chance.

Det gør han særligt fordi, at han kan se, hvordan andre før ham, har taget springet fra U19-holdet til førsteholdet og videre ud på store adresser i Europa.

- Helt klart kigger jeg også på Mo [Mohamed Daramy, red.], som gjorde det tidligt. Han viste sig virkelig frem i FCK, og så gik der ikke særlig lang tid før han røg til Ajax, siger Noah Sahsah om sin holdkammerat, der for en kort bemærkning er retur i FCK frem til sommer på en lejeaftale.

- Vi spiller mere eller mindre den samme position, og det viser bare, at de offensive spillere er der et særligt øje på. Når man har et specielt talent, så kan man også godt komme langt. Det har Mo banet vejen for.

Har du fået nogen indikaktioner fra Neestrup om, hvornår du får din chance på førsteholdet?

- Vi snakker om det en gang i mellem, og jeg synes, det hele ser lovende ud. Det handler bare om at klø på lige nu, og virkelig vise, at jeg godt kan følge med på det her niveau. Derefter må tiden vise, hvornår det skal være.

Noah Sahsah har endnu sin Superliga-debut til gode, men han fik 15 minutter mod PSV i Conference League i sidste sæson, mens det er blevet til en pokalindskiftning mod Thisted FC i efteråret.

For U19-holdet har han været fast mand i denne sæson, hvor han har kvitteret med ni fuldtræffere i 11 kampe. Fire gange har han scoret i Youth League i løbet af efteråret.

I afspilleren ovenfor kan du se hele interviewet med Noah Sahsah fra træningslejren i Portugal.