Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Kalder FCK-fans idioter: Stjerne bakker dem op

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Københavns guldfejring blev for en stund afbrudt af en massiv pibekoncert, da flere tilhængere af klubben løb ind på banen under pokalløftet.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

FC København sikrede sig mesterskabet med en sejr på 3-0 over AaB i sidste spillerunde.

Bagefter var der lagt i kakkelovnen til fest i Parken, hvor konfetti, øl og pokalløft prægede billedet. Men midt i festlighederne løb flere tilhængere ind på banen, da FC København hævede pokalen.

- Vi husker det også, da vi stod i Herning og i Brøndby hvor vild og vanvittig en stemning, der kan være. Det er der selvfølgelig også her, og så er der et par idioter, der ødelægger det for de andre, men heldigvis kan vi høre hovedparten af fansene buhe af dem, som hopper ind på banen, og nærmest er oppe at slås med kontrollørerne, siger fodboldekspert hos TV3 Sport, Stig Tøfting, om baneinvasionen.

FC Københavns målmand har selv i løbet af sæsonen lagt sig ud med blandt andet AaB's fans, og han forstår godt, at nogle tilhængere reagerer på deres følelser.

- Fodbold handler om følelser. Jeg har også gjort nogle ting i mine følelsers vold, og det har ikke været mit stolteste øjeblik. Jeg bebrejder ikke fansene. Jeg ved ikke, hvordan jeg ville have reageret, hvis jeg var på lægterne, siger Kamil Grabara i et fælles interview til den skrevne presse efter kampen.

- Jeg vil ikke dømme dem. Hvis jeg skal være ærlig, så har jeg ingen problemer med det. De kommer alle sammen til stadion, og hvis tusinder af fans er på banen, så vil de fejre det med os og ikke skade os.

Kamil Grabara kom til FC København sidste sommer, hvor han siden har udviklet sig til en sikker sidste skanse. Tidligere på sæsonen blev han den målmand i Superliga-historien, der har holdt buret rent i flest minutter.

Du kan se FCK's pokalløftet, den efterfølgende baneinvasion og Stig Tøftings udtalelser i afspilleren ovenfor.