Superliga Ole Hoffskov

Kalder ham guddommelig: Steinlein vil have kassen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Midtjylland går en sommer i møde, hvor Anders Dreyer og Evander bliver to af de absolutte hovedpersoner.

Af Ole Hoffskov

Claus Steinlein er generelt en smilende mand, men smilet var ekstra stort denne torsdag, hvor FC Midtjylland nappede pokaltitlen med en sejr over OB efter straffesparkskonkurrence.

Nu skal FCM-direktøren holde en velfortjent ferie, før der venter et transfervindue, hvor "ulvene" med sikkerhed nok skal få travlt. 

Rivalerne fra FC København har allerede meldt ud, at klubben går efter spillere fra en hidtil uset hylde i dansk fodbold, og det er altså det, FC Midtjylland skal kæmpe imod.

- Hver gang, man henter nye spillere, skal man gerne gøre holdet 10 procent bedre. Det er vi lykkedes med over tid, og sådan skal det fortsætte, siger Claus Steinlein.

Kan I øge budgettet for at følge med FC København?

- De har jo det dobbelte budget af os, så vi skal udtænke dem og finde nye måder at gøre tingene på. Det har vi allerede gjort med akademiet i sin tid, og vi var de første til at bruge data. Vi skal hele tiden finde nye muligheder, og det arbejder vi på.

- Jeg tror, at det bliver os og FC København i næste sæson, og så er der jo altid én, der kommer ind og driller. Er det så Brøndby, AaB eller et tredje hold, må vi se. 

FC Midtjylland slipper nok ikke for at sige farvel til et par spillere i løbet af sommeren, men Claus Steinlein vil kæmpe for profilerne.

Det gælder ikke mindst Anders Dreyer.

- Der er jo ikke noget, vi hellere vil end at beholde Dreyer, men der er Putin, krigen, UEFA, FIFA og alle mulige inde over, som skal finde ud af det. Det er et broget puslespil, men vi har da lavet vores analyse, og vi vil gerne have Anders Dreyer. Vi vil også gerne give gode penge, siger Steinlein.

Gode penge kan FC Midtjylland tjene på Evander, der kan være én af de spillere, som står foran at blive solgt.

- Evander er jo for god til Superligaen. Han brænder banen af så mange gange, så vi får svært ved at holde ham over lang tid, men vi spiller jo 13 kampe, inden transfervinduet lukker. Han er i hvert fald en af de næste spillere på affyringsrampen, siger Claus Steinlein og fastslår, at der skal mange penge på bordet for brasilianeren:

- Han skal være ét af vores dyreste salg nogensinde. Han er en guddommelig fodboldspiller.

Guddommelig har FC Midtjyllands sæson ikke været - så skulle "ulvene" have vundet mesterskabet. Claus Steinlein tøver imidlertid ikke med at blåstemple den midtjyske sæson. 

- Generelt har det været en god sæson. Europæisk gik vi 25 pladser frem fra nummer 112 til 87, og vi har jo et mål om at komme i top 50. Vi slog Brøndby og AaB ud af pokalen i perioder, hvor de var rigtig gode, og vi var med helt frem til sidste runde i mesterskabskampen. Vi spillede op til budget, men det er jo ikke helt nok, når man er i FC Midtjylland. Men alt i alt er jeg meget tilfreds med sæsonen, slutter FCM-bossen.