• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Kvist indrømmer fejl: Alt kom til at lyde dumt

Foto: Getty Images

William Kvist kan godt se, at han skulle have gjort det bedre med medierne efter fyringen af Ståle Solbakken i efterået.

Af Oliver Okstrøm

FC København fyrede tilbage i oktober 2020 Ståle Solbakken som manager, og derfra fik den tidligere anfører for klubben og nuværende bestyrelsesmedlem i Parken, William Kvist, opgaven som sportslig leder på midlertidig basis.

Den tid er nu ved at være slut for ham, da Peter 'PC' Christiansen er på vej ind som ny sportsdirektør, men der har været meget at sørge for inden for Kvist, som foruden at finde 'PC' blandt andet har fået ansat Jess Thorup som cheftræner og fundet to assistenter til ham.

Det hele har dog ikke været nemt, og det er da også let for Kvist selv at se tilbage på, hvad han skulle have gjort bedre i den rolle, som han blev sat ind i. Det fortæller han om i et interview i TV3 Sport-programmet Offside.

- Der er ingen tvivl om, at kommunikationsmæssigt har jeg fået meget respekt for, at i forhold til da man var spiller, så kunne man komme med en kommentar 'bare lige'. Det er en anden verden, og der må jeg også bare sige, at jeg var meget fokuseret på opgaven og de 48 ting, som jeg gerne ville igennem og alle de folk, som jeg gerne ville ansætte, siger han og fortsætter:. 

- Måske var kommunikationen lige en ting, hvor jeg tænkte, at der havde jeg ikke fokus nok. Der skulle jeg nok lige have brugt et minut mere på at være en tand skarpere. Jeg vidste jo godt, at det er ligesom at gå ind i løvens mund, når vi laver så stort et skifte, lyder det fra William Kvist.

Det var særligt 'kaffekop'-interviewet, som William Kvist helst ville have lavet om, da det kunne have gjort tingene meget lettere, hvis det var gået bedre, mener han.

- Det er klart, at sådan et interview, som er det første efterfølgende var bare rigtig vigtigt. Derfor er det rigtig ærgerligt, at det bliver sat i sådan et lys, og der står en kommentator, og siger, at det er for dumt og for dårligt. Derfor lyd alt, hvad vi sagde derefter dumt, fortæller FCK-ikonet.

Foruden staben omkring holdet har Kvist også haft en stor indflydelse på, at Rasmus Falk forlængede med klubben. Det fortæller han selv om her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus