• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold /ritzau/

- Jeg kan virkelig godt lide Danmarks angribere

Foto: Getty Images

En forsvarsspiller har scoret Danmarks eneste mål ved VM. Det illustrerer en klar udfordring for landsholdet.

Af /ritzau/

Det danske fodboldlandshold skal have gang i offensiven i onsdagens gruppefinale mod Australien, hvis ikke VM-slutrunden i Qatar skal slutte langt tidligere end forventet for Kasper Hjulmands landshold.

I løbet af Danmarks to første VM-kampe er det blot blevet til en enkelt scoring - Andreas Christensens hovedstødsmål efter et hjørnespark i lørdagens 1-2-nederlag til Frankrig.

Selv om der på chancefronten var lyspunkter mod verdensmestrene, er der stadig plads til forbedring, når det kommer til danske nøgleafleveringer, driblinger og afslutninger.

Ser man på de danske offensivspilleres sæson, kan den pauvre chanceskabning og målscoring under VM ikke komme som den helt store overraskelse.

Kasper Dolberg har ikke scoret på klubplan siden marts mod et hold fra den fjerdebedste franske række.

Andreas Cornelius, Jonas Wind og Yussuf Poulsen har kæmpet for at overvinde skader i denne sæson, og efter at være kommet tilbage på banen inden VM satte de et yderst begrænset aftryk på måltavlen.

Mikkel Damsgaard og Christian Eriksen befinder sig bedre i oplæggerens end afslutterens rolle.

Andreas Skov Olsen, Jesper Lindstrøm, Robert Skov og Martin Braithwaite har trods alt har leveret et godkendt antal mål i denne sæson, men de har stadig til gode at vise koldblodighed i Qatar.

Alarmklokkerne ringer dog ikke for alvor hos landstræner Kasper Hjulmand. Han er sikker på, at hans offensive kavaleri besidder kvaliteten til at få gang i VM-målscoringen.

- Jeg kan virkelig godt lide, de angribere vi har i Danmark, og vi har mange målscorere på holdet. Martin Braithwaite og Jesper Lindstrøm havde gode muligheder for at score mod Frankrig, og Andreas Cornelius kom frem til en stor chance mod Tunesien, siger Kasper Hjulmand.

Han påpeger dog også, at Danmarks mål generelt er spredt mere ud over hele truppen, end man ser på mange andre hold, der er afhængige af at have en notorisk topscorer.

- I 2021 havde vi 18 forskellige målscorere på holdet, og det viser, at målene kommer fra mange forskellige spillere. Efter otte VM-kvalifikationskampe havde vi otte sejre og havde scoret 29 mål, så vi har dygtige angribere og mange spillere, som kan score, siger Hjulmand.

Han håber at se mere løssluppenhed i offensiven mod Australien, men han understreger også, at det i sig selv ikke er en garanti for flere mål.

- Man kan ikke bare løbe fremad og tro, at man skaber chancer ved at give los. Men selvfølgelig skal vi spille til og give den gas, for det er "make it or break it" mod Australien, siger landstræneren.

/ritzau/