• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Lang vinterpause: FCM overvåger spillerne med GPS

Foto: Getty Images

FC Midtjylland kommer til at kunne følge spillerne meget tæt i pausen.

Af Oliver Okstrøm

Der var engang en dansk minister, der fik sagt noget om, at med mere overvågning, så kommer der mere frihed. I FC Midtjylland lader det til, at man går den vej, da hede-klubben nu vil holde øje med deres spillere med et nyt GPS-system.

Det oplyser FCM på deres hjemmeside, hvor Thomas Bay, der er såkaldt Head of High Performance and Sports Medicine fortæller, at man synkroniserer systemet med deres telefoner, så man kan kontrollere deres aktiviteter uanset hvor de er i verden.

- Samtidig er spillernes træningsprogrammer over ferien blevet mere individualiserede, fordi vi har foretaget en masse tests forinden, så det er rettet til den enkeltes behov og skadeshistorik, forklarer Bay.

Som om GPS-systemet ikke skulle være nok, så får spillere som Pione Sisto, Anders Dreyer og Erik Sviatchenko også en pulsmåler, så den medicinske stab kan tjekke om der bliver trænet de ting, der forventers konditionelt.

Derudover er der også en søvntracker, som overvåger søvn og parathed til træning.

- Vi er opmærksomme på, at de skal have noget frihed, men samtidig skal de komme tilbage inden for en fornuftig vægt- og fedtprocent. Spillerne skal først toppe, når sæsonen starter, siger han og fortsætter:

- Men når de møder ind igen, skal de gerne være ovenpå både fysisk og mentalt, så vi har et godt fundament at bygge vores pre-season på. Dermed skal vi ikke bruge de første to-tre uger på at få folk op i et acceptabelt niveau, lyder det fra Thomas Bay.

En af FCM-profilerne kan dog være væk snart, hvor den købende klub vil bruge en 'Beckham-regel'. Læs mere om det her.