• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Lukas Spalvis elsker AaB - vil gerne tilbage

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den tidligere Superliga-topscorer Lukas Spalvis kalder tiden i AaB for den bedste og den sjoveste i hans karriere. Han er klar til at vende tilbage til den nordjyske Superliga-klub.

Af Ole Hoffskov

Gammel kærlighed ruster som bekendt aldrig.

Kærlighed var der bestemt mellem AaB og Lukas Spalvis i de fire år, han nåede at tilbringe i Aalborg. I løbet af de fire år var angriberen fra Litauen med til at vinde et mesterskab, en pokaltitel og blive topscorer i Superligaen. I 2016 sikrede han AaB 12 millioner kroner, da han blev solgt til storklubben Sporting CP.

Nu befinder han sig i tyske FC Kaiserslautern, og der er løbet meget vand gennem Limfjorden, siden Lukas Spalvis forlod AaB, men minder kan leve for evigt.

Og det gør Lukas Spalvis' om AaB.

- Af og til sidder jeg bare ved min computer og ser på gamle klip fra min tid i AaB. Jeg griner stadig, hver eneste gang jeg ser det klip med Kasper Risgård, hvor vi bliver mestre. Jeg elsker det klip, siger Spalvis med et stort grin til tipsbladet.dk - du kan se videoen med Risgård i toppen af denne artikel.

I sæsonen 2013/2014 var Lukas Spalvis med til at vinde The Double med AaB, og to sæsoner senere blev han Superliga-topscorer med 18 mål. I Danmark blev Spalvis især kendt for ofte at score to mål i samme kamp - det præsterede han ikke færre end 11 gange i 65 kampe i den bolsjestribede trøje.

- Tiden i AaB var ikke bare den mest succesfulde tid i min karriere, men afgjort også den sjoveste. Vi havde et godt hold, og jeg kan afsløre, at der er mange fester at tage til i Aalborg. For en ung mand som mig var det bestemt positivt. Jeg elskede mit liv i Aalborg. Vi var som én stor familie i AaB, og det var helt sikkert én af årsagerne til, at vi havde så meget succes på banen.

- Jeg kommer helt sikkert tilbage til Aalborg én dag for at se en kamp. Så vil jeg sidde på stadion og tænke tilbage på alle de lykkelige minder, jeg har. Det glæder jeg mig helt vildt til, siger Lukas Spalvis.

Hvis jeg siger Lukas Zweimal, hvad siger du så?

- Haha, det kan jeg godt huske. Det var vist nogle fans, der fandt på det navn. Ja, hvad skal jeg sige? Det var en skøn tid i en skøn klub. 

Du vandt The Double og blev topscorer i Superligaen - hvad er dit bedste AaB-minde?

- Mit lykkeligste minde er bare at kunne sige, at jeg har været AaB-spiller. Jeg havde personlig succes, men intet topper at have været en del af AaB-familien. Det betød mere for mig end noget andet, for det gjorde, at jeg havde det fantastisk i Aalborg. Jeg kom til klubben som meget ung, og det var svært, men jeg blev taget helt fantastisk imod. Folk tog sig af mig. Jeg håber, det stadig er på samme måde i AaB.

Er der noget, du fortryder?

- Jeg tænker tit på, om jeg skulle være blevet længere. Vi havde vundet mesterskabet og pokalturneringen, og jeg var lige blevet Superliga-topscorer, så mit problem var, at jeg havde svært ved at se, hvad jeg mere kunne opnå i Danmark. Hvis vi ikke var blevet mestre, tror jeg måske, jeg var blevet to-tre år længere.

Hvordan er dit forhold til AaB i dag?

- Jeg følger stadig rigtig meget med i AaB. Det gjorde ondt, da de missede mesterskabsspillet i sidste runde af grundspillet. Jeg vil sige, at jeg er ret godt informeret om AaB.

Har du kontakt med nogle af dine tidligere holdkammerater?

- Ikke rigtigt. Jeg skriver lidt med Rasmus Jönsson engang imellem, men det er ikke så meget. Det er ved at være længe siden, jeg var i AaB, og der er sket meget. Sådan er det i fodboldens verden. 

Kan du forestille dig at vende tilbage og spille for AaB igen?

- Det ved jeg ikke. Hvis jeg kommer op i fulde omdrejninger igen, skal man aldrig sige aldrig. Hvorfor ikke? Jeg kender klubben, jeg kender ligaen, og jeg kender byen. Hvis AaB giver mig et tilbud én dag, vil jeg helt sikkert ikke sige nej, slutter 26-årige Lukas Spalvis.

Lukas Spalvis har været ufatteligt hårdt ramt af skader i sin karriere, og det nærmer sig to år siden, at han senest spillede en kamp. Derfor erkender han også, at karrieren måske kan lakke mod enden - læs mere her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus