Superliga Ole Hoffskov

Mål på samlebånd: Har kæmpe succes efter AaB-exit

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den tidligere AaB-angriber Tom van Weert gør det fantastisk i Grækenland, hvor han lige nu er nummer to på ligaens topscorerliste.

Af Ole Hoffskov

Den hollandske angriber Tom van Weert forlod AaB forud for denne sæson for at tage til Volos FC i Grækenland, og det skønne vejr og den gode tzatziki har gjort underværker for hollænderen, der har taget græsk fodbold med storm.

Efter 18 kampe for Volos FC er Tom van Weert noteret for 11 scoringer, og det rækker til en andenplads på topscorerlisten i den stærke græske liga. Kun PAOK-spilleren Jasmin Kurtic er med sine 13 mål foran Tom van Weert på listen.

Den 31-årige hollænder scorede flittigt for AaB - 31 mål i 91 kampe - men i Grækenland har han taget målformen til et nyt niveau, og han lægger da heller ikke skjul på, at det går godt i Volos FC.

- Det er et ganske fint målgennemsnit, jeg har. Jeg har fået fuld spilletid i næsten alle kampe, så fysisk er jeg i god form, og så er det klart, at de mange mål har givet mig selvtillid. Jeg spiller også på et hold, der passer mig godt. Jeg har spillere omkring mig, som er dygtige til at servicere mig, siger den tidligere AaB-angriber til Tipsbladet.

Det går noget bedre for Tom van Weert personligt, end det gør for Volos FC som hold. Selv om klubben har en uhyre farlig angriber i front, er det blot blevet til seks sejre i 18 kampe, og det rækker til en foreløbig tiendeplads.

- Vi startede sæsonen med sejre i fire af de første fem kampe, men så kom vi ind i en dårlig periode, og det er en skam, for vi har et rigtig godt hold. Vi bør kunne være med i top seks, og det tror jeg stadig på, men vi har smidt for mange dumme point. Derfor er vi ikke helt, hvor vi skal være.

Men Tom van Weert er altså, hvor han skal være.

- Før jeg kom, blev jeg fortalt, at klubbens topscorer i sidste sæson (Anastasios Douvikas, red.) scorede 11 mål, og det var rigtig godt for en angriber fra Volos. Han blev også efterfølgende solgt for ni millioner kroner til FC Utrecht i Holland.

- Klubben frygtede, at det ville være mål, som den ville mange i den her sæson, men nu har jeg allerede scoret 11 mål, og vi er kun i januar. I sidste sæson var jeg blevet nummer fire på topscorerlisten i den græske liga med 11 mål. Det viser, at det ikke er en liga, hvor mange scorer over ti mål på en sæson, så det er lidt skørt, at jeg allerede er på 11, men det er virkelig dejligt.

- Jeg får faktisk ikke så mange chancer, men jeg har været meget effektiv. På et tidspunkt havde jeg haft chancer til at score seks mål, og mine expected goals lå på seks. Det er ret effektivt, og når man som angriber rammer et flow af mål, bliver det hele bare lidt nemmere, siger hollænderen.

Vil gerne være topscorer
Tom van Weert er som nævnt på andenpladsen på topscorerlisten, og det er værd at bemærke, at Jasmin Kurtic, som er den eneste, der har overgået ham indtil videre, er central midtbanespiller. Derfor er det også voldsomt imponerende, at sloveneren har formået at score 13 mål, men det hører med til historien, at han har scoret hele ni mål på straffespark. 

Angriberen Tom van Weert må alt andet end lige komme i farligere positioner i kampene end Kurtic, og derfor er den tidligere AaB'er et rigtig godt bud på en ligatopscorer, når sæsonen er forbi, og det er da også et mål, han har sat sig. 

- Når jeg nu er så højt placeret på topscorerlisten, er det da noget, jeg tænker på. Det ville være en fantastisk bedrift for mig personligt, men jeg tænker mest på holdet og på at vinde så mange kampe som muligt, siger Tom van Weert.

Volos FC og den hollandske angriber har vist sig at være et fremragende match, men Tom van Weert vidste ikke helt, hvad han skulle forvente, da han skrev under med grækerne forud for denne sæson.

- Det er altid svært, men jeg gjorde mit forarbejde så godt, jeg kunne, og jeg vidste, at klubben havde mange teknisk dygtige spillere. Man ved også, at der altid sker mange ting i de græske klubber i sommerpausen. Nogle klubber skifter næsten hele startopstillingen, så det er aldrig helt til at vide, hvad man får, fortæller han.

Han fastslår, at fodbolden generelt spilles på en anden måde i Grækenland end i Danmark. Ligaen er ikke præget af lige så mange dueller, som han oplevede i Superligaen, og det passer ham glimrende.

- I Danmark er spillet meget fysisk, og mange hold fokuserer defensivt og er stærke på dødbolde. Det er der ikke så meget fokus på her. Man kan sige det på den måde, at i Danmark er der et stort fokus på, hvad man skal gøre uden bolden, mens man i Grækenland fokuserer på, hvad man skal gøre med bolden.

- PAOK mødte FC København i Conference League-gruppespillet, og nu skal de møde FC Midtjylland. Jeg er sikker på, at både FCK og FCM vil sige, at der ikke findes et hold magen til PAOK i Danmark. De spiller helt anderledes, lyder det fra Tom van Weert, der i søndags var med til at tabe 0-4 til netop PAOK. 

Næste opgave for Tom van Weert og Volos er søndag eftermiddag på udebane mod storklubben AEK Athen, der er på tredjepladsen i ligaen.