• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle /ritzau/

Grimt efterspil efter Maradonas død fortsætter

Foto: Getty Images

Matias Morla mener, at et lægehold fejlede og var skyld i Diego Maradonas død i november sidste år.

Af /ritzau/

Den medicinske behandling af Diego Maradona var "meget dårlig" op til fodboldlegendens død 25. november 2020.

Det siger Maradona-advokaten Matias Morla efter mandag at have afgivet vidneforklaring i efterforskningen af stjernens død.

- Der blev begået mange fejl. Det var derfor, han døde. De pustede og pustede den stakkels mand op, indtil hans hjerte eksploderede, siger Matias Morla ifølge AFP efter mere end tre timers vidneudsagn på anklagemyndighedens kontor i San Isidro i Buenos Aires.

Han hentyder til et lægehold på syv personer, der behandlede Maradona i en privat bolig, efter at den 60-årige stjerne havde været igennem en operation for en blodprop i hovedet.

Lægeholdet har allerede vidnet i efterforskningen, hvor lægerne skulle forholde sig til, om der var nogen forsømmelse eller fejlbehandling af Maradona.

Matias Morla besøgte sidste gang Maradona 16. november, og allerede der var advokaten bekymret.

- Han havde en mærkelig robotagtig stemme. Den var meget højstemt og intermitterende. Jeg informerede alle om Diegos tilstand og indså, at det var på grund af mængden af vand i hans krop, siger Morla.

Han kalder det en vanvittig beslutning, at familien lod Diego Maradona forlade hospitalet, da han skulle komme sig ovenpå operationen.

- Han havde ingen grund til blive flyttet til et hus, når lægerne vurderede, at han skulle blive på klinikken, siger Morla og tilføjer, at Maradona blev svigtet af sine døtre, Dalma og Gianinna.

De to døtre blev i august anklaget for onlinechikane mod Morla.

Maradona blev i en årrække regnet som verdens bedste fodboldspiller. Han var manden bag Argentinas VM-triumf i 1986 og Napolis italienske mesterskaber i 1987 og 1990.

/ritzau/

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020