• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen & Kenneth Jensen

Mat Ryan føler sig ført bag lyset af FC København

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den tidligere FC København-keeper peger på, at han fik at vide, at Kamil Grabara ville være skadet hele efteråret. Han fortryder dog ikke sin tid i Danmark og FCK.

Af Mikkel Fuhr Nielsen & Kenneth Jensen

Mathew Ryan fortryder ikke sit skifte til FC København. Det betoner den australske keeper i et nyt interview med Noordhollandsdagblad. Men han føler sig alligevel ført bag lyset af FC København.

Målmanden blev hentet i sommerens transfervindue, da FCK's førstevalg i kassen, Kamil Grabara, var blevet skadet. Og Ryan gjorde det glimrende og var med til at hjælpe FCK i Champions League-gruppespillet.

Men da polakken kom retur fra sin skade, røg den rutinerede australier på bænken. Der blev han så, indtil han rejste med Australien til VM, hvor han blandt andet var med til at sende Danmark ud af slutrunden.

Og da han kom tilbage for at træne med, var det med én ting for øje: At finde en ny klub at spille i.

Den 31-årige keeper, der for en måneds tid siden skrev under på en kontrakt med AZ Alkmaar, taler ud i interviewet med Noordhollandsdagblad. Her siger han blandt andet, at han føler sig ført bag lyset af FCK i forbindelse med, hvordan den danske klub omtalte om Kamil Grabaras skade, da Ryan skrev under på aftalen i august.

- Det var en rutsjebanetur. Jeg ville gerne til en klub, hvor jeg havde udsigt til at spille frem mod VM i Qatar. FCK's keeper var blevet skadet i seks måneder, så jeg kunne spille frem mod VM. 

- Det var i hvert fald den historie, jeg fik fra klubben. Men hans skade viste sig at være langt mindre alvorlig, end de sagde til mig. Jeg følte, jeg var skiftet under falske forudsætninger. 

- Det gik mig fint, jeg fik erfaring med Champions League for første gang i mit liv, men så var det pludseligt slut. En lang historie kort: Jeg måtte afgive pladsen en måned før, at VM startede. Og jeg skulle også forholde mig til en konkurrent, der sagde ubehagelige ting om mig i medierne.

- Men jeg fortryder ikke mit skifte til København, for til syvende og sidst startede jeg inde ved VM, siger Mathew Ryan til det hollandske medie.

Kamil Grabara gav i slutningen af september - hvor han var ved at være klar igen til at spille - et opsigtsvækkende interview til Tipsbladet. Her sagde han, at der slet ikke var en konkurrence med Mathew Ryan, og Grabara endte da også med at vinde pladsen tilbage i kassen.

Siden har de to fortsat med at stikke til hinanden. Under VM kaldte Mathew Ryan det for politisk, da han blev sat af i FCK. Da australieren droppede i ottendedelsfinalen mod Argentina, skrev Kamil Grabara - der var tredjekeeper for Polen i slutrunden - på Twitter, at det "helt klart måtte have været politisk", at Ryan ikke længere stod på mål i FCK.

Mathew Ryans dårlige forhold til Grabara er også årsagen til, at han ikke kunne se sig selv fortsætte i Danmark.

- Situationen mellem mig og den anden keeper var ikke god. Vi var professionelle på træningsbanen, men vi talte ikke sammen. Det var en læringsperiode, det er helt sikkert. Men at smutte var det bedste for mig, siger han.

Kamil Grabara har i denne uge sagt, at han ikke fortryder at have latterliggjort sin holdkammerat på Twitter. Det kan du læse mere om her.

Tipsbladet har søgt en reaktion fra FCK, men meldingen er, at man er færdig med at kommentere målmandssagen.