• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Medie: Flere danske klubber jagter ham

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Svensk midtbanespiller, der tidligere har været sat i forbindelse med Brøndby og AGF, rygtes nu igen til Danmark.

Af Ole Hoffskov

Den svenske midtbanespiller Kevin Ackermann kan være på vej til Danmark.

Göteborgs-Posten skriver, at flere udenlandske klubber viser interesse for den 21-årige Örgryte-spiller, og at det først og fremmest drejer sig om danske klubber. Det forlyder ikke, hvilke klubber der er tale om, men det er værd at notere, at både Brøndby IF og AGF tidligere har været sat i forbindelse med svenskeren.

Kevin Ackermann har i denne sæson scoret et enkelt mål for Örgryte i den næstbedste svenske række, og han er stadig ved at finde formen efter en lang skadespause i sidste sæson, hvor han kun spillede 11 kampe.

Midtbanespilleren har kontraktudløb til november, og Örgryte er på sidstepladsen i Sveriges næstbedste række, så det er ikke svært at finde argumenter for, at Kevin Ackermann kunne være interesseret i et klubskifte.

Örgryte har dog ikke opgivet at forlænge med spilleren.

- Jeg synes, at han er en helt fantastisk fodboldspiller, og jeg ved, at vi i Örgryte fortsat kan udvikle ham. Men Kevin har også en drøm om at blive udlandsprofessionel, siger George Mourad, der er sportslig ansvarlig i den svenske klub.

I 2018, da Kevin Ackermann tørnede ud for BK Häcken, var han meget tæt på at skifte til Serie A-klubben Fiorentina, men handlen gik i vasken, fordi midtbanespilleren har en hjertefejl, som blev opdaget under lægetjekket. I april 2019 blev Ackermann opereret for hjertefejlen. 

Han blev først bekendt med sit dårlige hjerte, da det blev opdaget af Fiorentina, og han frygtede for karrieren - og livet. 

- Det var, som om hele min verden faldt fra hinanden. Det var ekstremt hårdt og det værste, der kunne ske for mig. At noget, jeg havde elsket så højt, og som var blevet en del af min identitet, forsvandt i løbet af et sekund, sagde Ackermann i et interview med Fotbollskanalen i for to år siden.

Da hjertefejlen blev opdaget, fik Kevin Ackermann at vide, at han formentlig ville dø, hvis han ikke blev opereret, inden han fylder 25. 

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.