• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

- Når Cornelius vil til FCK, så henter vi ham

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Københavns sportsdirektør fastslår, at så snart det er muligt at hente Andreas Cornelius retur, gør man det.

Af Ole Hoffskov

-  Som et lille kuriosum kunne Corner rent faktisk have været FCK-spiller i dag. Sidste sommer, da Andreas var rykket ud af Serie A med Parma, var et skifte uundgåeligt. Der var kontakt med FCK, som var interesseret, men syntes handlen ville blive for dyr. Og det var jo suverænt deres valg.

- For mig er det sjovt at tænke på, når menigmand i dag stadig mener klubben mangler en rigtig 9’er. Uden at afsløre for meget om snakken for et år siden, vil jeg dog sige at transferen fra Parma til den københavnske hovedstad havde været billigere end det, man kunne læse, at angriberen fra den belgiske liga kostede.

- Jeg forsøgte at argumentere med, at alene salg af Daramy og Wind snildt ville kunne finansiere en Cornelius-handel med godt overskud. I tilgift havde FCK fået en international klasseangriber i sin bedste alder (28 år) og i forvejen elsket af fans.

Sådan skrev Andreas Cornelius' agent Per Steffensen i sidste uge på Facebook, og dermed gjorde han det altså klart, at den danske landsholdsspiller, der aktuelt tørner ud for de tyrkiske mestre fra Trabzonspor, kunne være skiftet til FCK sidste sommer. 

FC Københavns sportsdirektør Peter Christiansen trækker en smule på skuldrene, når han konfronteres med den udmelding fra agenten.

- Det er lidt en vild melding, men det, jeg kan sige, er, at i det øjeblik, Cornelius vil være FCK-spiller, og vi kan finde økonomien til det, står han også her på 10'eren (FC Københavns træningsanlæg, red.), siger Peter Christiansen til Copenhagen Sundays.

Når Andreas Cornelius ikke er FCK-spiller den dag i dag, er en afgørende faktor naturligvis, at den danske hovedstadsklub ikke kan matche den løn, angriberen hæver i Trabzonspor.

- Jeg tror godt, at folk ved, hvad dygtige spillere tjener i Tyrkiet, og jeg gider ikke komme ind på økonomien i det her. Jeg kan sige, at i første omgang er det udenfor vores rækkevidde, siger Peter Christiansen. 

Andreas Cornelius har kontrakt med Trabzonspor frem til sommeren 2025. 

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.