• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang & Mikkel Fuhr Nielsen

Næste store FCK-håb? Han er eksklusiv

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Han viste sig flot frem i Youth League-gruppespillet, og nu indsluses han lige så stille og roligt på FC Københavns førstehold.

Af Jacob Quvang & Mikkel Fuhr Nielsen

Tipsbladet i Portugal

Det vrimler med lovende talenter i FC København, og en gennemgående ros til de regerende danske mestre er, at de har et talentakademi i topklasse. 

Det næste skud på stammen kan meget vel blive 17-årige Noah Sahsah.

Offensivspilleren viste sig for alvor frem i efteråret i Youth League-gruppespillet, hvor han scorede fire gange i seks kampe mod store klubber som Manchester City, Borussia Dortmund og Sevilla, og det er tydeligt, at der i FC København også er store forventninger til ham.

For Sahsah er udtaget til den FC København-trup, der i øjeblikket sveder på en træningslejr i Portugal, og cheftræner Jacob Neestrup lægger ikke skjul på, at han har store forventninger til Sahsah, som har trænet med FC Københavns førsteholdstrup, siden holdet mødte på træningsbanen efter årsskiftet.

Det siger Neestrup til de fremmødte medier på FC Københavns træningslejr. 

- Sahsah er et talent ligesom alle de andre, og for ham er det naturligt, at han er på vej til at tage næste skridt. Derfor er han med os på træningslejr, og han har trænet med os i hele januar.

- Jeg tror meget på Noah. Han er en eksklusiv spiller, god en mod en specielt på store områder og så er han en god presspiller. Der er selvfølgelig nogle ting, han også skal blive bedre til. Men vi tror lige så meget på Sahsah, som vi tror på Hákon (Haraldsson), som vi tror på Orri (Oskarsson), som vi tror på Elias (Jelert).

Kan han blive en af de her næste ungdomsspillere, som tager skridtet op på førsteholdet og bryder igennem?

- Selvfølgelig kan han det.

Har han alt det, der skal til? 

- Jamen der er ikke nogen, der altid har alt det, der skal til. Mange af dem, der har spillet plus 30 kampe nu, har også ting, de skal udvikle. Men det, der er det vigtige, er, at vi træner og spiller og forstår, at der er et potentiale, som er højt, lyder de afsluttende ord fra Jacob Neestrup.

Noah Sahsah har været på bænken til én af FC Københavns Superliga-kampe i denne sæson. Han fik 14 minutter på banen, da man gik videre i Sydbank Pokalen mod Thisted, og det er en af i alt to officielle kampe, som han har spillet for FC Københavns førstehold.

Tipsbladet har også talt med Sahsah ved FC Københavns træningslejr, og det interview kan du se i afspilleren over artiklen.