• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga /ritzau/

Nagelsmann vil lukke Leipzig-kapitel med titel

Foto: Getty Images

Julian Nagelsmann rykker til Bayern München i løbet af sommeren, men han kan efterlade stort aftryk i Leipzig.

Af /ritzau/

Det er blot fem år siden, RB Leipzig rykkede op i Tysklands bedste fodboldrække. Men trods den korte historie på øverste niveau, har klubben nærmest fra første færd ligget med i toppen.

Alligevel er det endnu aldrig blevet til en titel. Bayern München har taget samtlige mesterskaber og tre af fem pokaltitler, mens Yussuf Poulsen og Leipzig har ligget i Bundesligaen.

Torsdag kan cheftræner Julian Nagelsmann derfor skrive historie, hvis han fører holdet til sejr over Borussia Dortmund i den tyske pokalfinale.

Paradoksalt nok er det en af hans sidste opgaver for klubben, da han fra sommer skal stå i spidsen for netop Bayern München.

Statistikken taler dog imod Leipzig. I de to holds seneste syv møder er Dortmund ubesejret. Nagelsmann har samtidig i sine 11 kampe mod ruhrklubben som træner for enten Hoffenheim eller Leipzig kun slået Dortmund én gang.

Det gør dog kun motivationen hos den afgående leipzigtræner større.

- Det er ved at være på tide. I Berlin (hvor finalen spilles, red.) har vi endelig muligheden for at ændre på det, siger Nagelsmann ifølge AFP.

Ved sin ansættelse i Leipzig i 2019, sagde Nagelsmann, at han ville skaffe sølvtøj til klubben.

Nu har den blot 33-årige leipzigtræner på falderebet muligheden for at indfri målsætningen og samtidig blive den yngste træner nogensinde til at vinde titlen.

Det store spørgsmålstegn inden kampen er, om Dortmunds målmager Erling Haaland er klar igen efter skade.

Han er tilbage på træningsbanen, men om han er helt fit, vides ikke. Hans tilstedeværelse på banen kan gøre en forskel i kampen. Dog har leipzigdefensiven øjnene stift rettet mod drømmen.

- Selv om Haaland kommer til at spille, så vil jeg give os selv gode vinderchancer i finalen, siger holdets forsvarsspiller Lukas Klostermann.

Mens Dortmund stadig kæmper for fjerdepladsen i ligaen og dermed Champions League-deltagelse i næste sæson, så er Leipzig på andenpladsen allerede sikret CL-deltagelse.

Der resterer to spillerunder af Bundesligaen.

/ritzau/

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020