• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Nicolai Vallys i hopla: Det gider jeg sgu ikke

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brøndbys nye forsvarsgeneral imponerer holdkammeraterne og cheftræner Jesper Sørensen.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Tipsbladet i Portugal.

Frederik Winther viste fredag aften mod AIK, at han har tænkt sig at løfte arven efter Andreas Maxsø. Augsburg-lejesvenden fik alle 90 minutter i testkampen mod AIK, som danskerne vandt med 2-1 på mål af Daniel Wass og Simon Hedlund.

Frederik Winther var parret med Frederik Alves i midterforsvaret, og det gjorde den tidligere Lyngby-profil så godt, at Nicolai Vallys følte sig nødsaget til at være påpasselig med de rosende ord efter kampen.

- Han gjorde det rigtig godt. Han er dygtig på bolden og en god forsvarsspiller. Den sidste tackling, han har, er sådan en, der gør, at vi vinder i dag. Han har også fået mange flotte ord med på vejen, så jeg gider sgu ikke rose ham alt for meget her, siger Nicolai Vallys med et stort grin, inden han alligevel forlader sig til lidt flere pæne gloser:

- Han er rigtig god. Jeg kan også huske ham fra tiden i Lyngby, så det skal nok blive rigtig godt.

Det er ikke kun Nicolai Vallys, som synes, at Brøndbys nye stopper gjorde en god figur mod AIK. Jesper Sørensen var også ganske godt tilfreds med præstationen.

- Jeg synes ærlig talt, at det var en rigtig flot præstation fra hans side. Han kommer fra en periode, hvor han ikke har spillet så meget. Han spiller så 90 minutter her, og står det igennem, selvom jeg var lidt opmærksom på ham. Han har en god aktion til sidst, men ellers synes jeg, at han indgik fint i relationerne med sine nye holdkammerater.

Jesper Sørensen må også lette på hatten over forsvarsspillerens relationelle forbindelser.

- Jeg er selvfølgelig overrasket over, at han går så godt i spænd med de nye holdkammerater. Nu kender han selvfølgelig Mads (Hermansen) fra tidligere, men ellers er det spillere, som han ikke har spillet sammen med før, og det gjorde han rigtig fint.

Det er ikke kun Mads Hermansen, som Frederik Winther kender fra tidligere, han var også en af Jesper Sørensen foretrukne spillere på U21-landsholdet. Den forbindelse er ikke uvæsentlig for midtstopperens skifte til Brøndby.

- Det har jeg selvfølgelig været inde over, hvilket giver sig selv, siger Jesper Sørensen med et stort grin, som afspejler, at den sag vil han ikke dykke længere ned i, da han udelukkende fokuserer på spillet på banen:

- Frederik kan tilbyde os noget andet end det, vi har i forvejen. Frederik har et rigtig godt venstre ben, hvilket vi ikke har i truppen i forvejen. Han kan gøre vores trup bedre og bredere. Det gør, at vi har nogle andre strenge at spille på.

Frederik Winther er skiftet til Brøndby IF på en lejeaftale frem til sommer, hvor han skal hjælpe de blå-gule med at komme ind i top seks. Jagten på det forjættede land starter søndag den 19. februar mod AC Horsens på Brøndby Stadion.