• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux /ritzau/

Succes-dansker drømmer om DK: Er op til Hjulmand

Foto: Royale Union Saint-Gilloise

Casper Nielsen fremhæves som en bærende profil hos oprykkerhold, der fører belgisk liga sensationelt.

Af /ritzau/

Midtbanespilleren Casper Nielsen var i årene fra 2013 til 2019 en profil i Superligaen for Esbjerg og siden OB, men det er intet i forhold til den succes, han aktuelt nyder i den belgiske klub Royale Union Saint-Gilloise.

Oprykkerholdet fører sensationelt den belgiske liga efter 16 runder, og Casper Nielsen fremhæves som en af de største profiler. Viaplay-eksperten Per Frimann, der følger ligaen tæt, kalder endda Nielsen holdets bedste spiller i sæsonen.

- Jeg har fået skabt mig et godt navn i Belgien, hos medierne og i de andre klubber. Jeg har fået en vigtig rolle, får næsten fuld spilletid og har bidraget med mål og assist.

- Så personligt har det været fantastisk, men det er også nemmere at shine på et hold, der fungerer godt, siger Casper Nielsen.

Han mener dog også, at hans indstilling og attitude som offensiv midtbanespiller har været med til at gøre ham til en profil i Jupiler Pro League.

- Jeg er nok lidt atypisk for min position, da jeg ikke bare er mål og assist, men også går forrest og udstråler, at jeg vil vinde. Det bliver jeg værdsat for. At jeg så kan krydre det med mål og assist, er jo bare fedt.

- Jeg ligger vist også nummer et eller to over spillere, der løber mest i ligaen. Det er også et signal om, at jeg giver mig 200 procent for holdet.

Nielsen håber, at den aktuelle succes kan føre til udtagelse til A-landsholdet.

- Jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke gerne vil på landsholdet. Jeg tænker da også umiddelbart, at når man har stor personlig succes på førerholdet i Belgien, må man nærme sig at være interessant.

- Men det er op til Kasper Hjulmand. Jeg kan kun gøre mit bedste og fokusere på det, jeg skal her og nyde, at det går godt, lyder det fra den 27-årige profil.

Han beretter, at stemningen i og omkring klubben er "helt vanvittig" ovenpå den flotte start for oprykkerklubben, der før Anden Verdenskrig vandt 11 mesterskaber.

- Det er første gang i 48 år, at klubben er tilbage i den bedste række. Det har været en sovende kæmpe i mange år, og man mærker en masse respekt, fortæller Casper Nielsen.

Han havde en god fornemmelse inden sæsonen, efter at klubben før sommer vandt den næstbedste række suverænt.

- Som udgangspunkt var forventningen, at vi skulle etablere os og måske snige os med i top-8, hvis vi præsterede rigtigt godt.

- Alt i alt er det gået fantastisk. Vi har taget mange sejre og på godt spil. Vi har været gode. Når man ligger nummer et halvvejs, har man ikke bare været heldig, påpeger Casper Nielsen.

Førstepladsen og det sprudlende spil har da også gjort, at Royale Union-spillerne må forholde sig til, om det er muligt at gå hele vejen og vinde det første mesterskab i 87 år.

- Jeg har nok fået spørgsmålet 25 gange allerede. Vi holder begge ben på jorden, for vi har ikke vundet noget endnu. Første del af sæsonen har været fantastisk, og det blev et delmål at føre halvvejs, men nu venter en lang vinter.

Royale Union Saint-Gilloise, der fører ligaen med fire point til de nærmeste forfølgere, kan fredag konsolidere førstepladsen, når holdet på udebane møder St. Truiden.

/ritzau/