• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Håkon Evjen gik igennem et levende helvede

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Året 2018 vil for altid være vendepunktet i Håkon Evjens fodboldkarriere.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Tipsbladet i Portugal.

Håkon Evjens vej til succes har været hårdere end de flestes.

I 2018 gik Brøndbys nye offensivspiller grueligt meget igennem indtil en skelsættende dag, hvor han valgte at lade sig operere. Den dag sluttede halvandet år i et levende skadeshelvede.

- Ingenting hjalp. Så jeg tog til München for at få lavet en operation, siger Håkon Evjen til Tipsbladet under Brøndbys træningslejr i Portugal.

Håkon Evjen blev opereret for en overbelastning af sin lyske, som gav konstante smerter.

- Det er som en nervesmerte. Så hver gang du gør noget, har du smerter i maveregionen. Det var virkelig smertefuldt. Så det var befriende, da jeg slap af med dem.

På daværende tidspunkt var Håkon Evjen teenager, og spillede i Bodø/Glimt. Inden operationen startede han et genoptræningsforløb henover tre måneder, som ikke afhjalp problemet. Længe før hæmmede smerterne også nordmanden.

- Jeg vil helt klart kalde operationen et vendepunkt i min karriere, for jeg havde udfordringer i så lang tid. Jeg spillede med rigtig mange smerter i omkring halvandet år, så det har været et vendepunkt for mig.

Selvom perioden var frustrerende, så kastede Håkon Evjen på intet tidspunkt håndklædet i ringen.

- Jeg tvivlede ikke på mig selv. Men det er stadig surt at have så mange smerter efter træning, at du bare må lægge dig ned og slappe af. Jeg har altid troet, at jeg ville klare det. Jeg har altid spillet for at have det sjovt, så jeg har aldrig rigtig tænkt på, om jeg ville klare det eller ej.

Håkon Evjen er i dag helt fri for smerterne.

Sensationelt 2019
Få uger efter operationen i München begyndte Håkon Evjen at finde ind i en god rytme i Bodø/Glimt. I løbet af ingen tid var han holdets store stjerne i sæsonen 2019, hvor man sensationelt vandt sølv.

- Jeg spillede bare for at have det sjovt. Ingen forventede noget. Alle regnede med, at vi ville rykke ned. Jeg spillede bare for at have det sjovt sammen med holdet.

- Jeg spillede selvfølgelig med pres på mine skuldre, men jeg følte ikke presset. Det var også den bedste sæson for mig, hvor jeg havde det rigtig godt.

13 mål og seks oplæg var facit for Håkon Evjen efter sølvmedaljerne. Offensivspilleren blev kåret til ligaens bedste spiller, og derfra eksploderede interessen fra større klubber.

Manchester City havde snøren ude, men i sidste ende valgte han en lidt lavere hylde i AZ Alkmaar, som han skiftede til den 1. januar 2020.

Tiden i Holland blev en blandet landhandel, hvor skader ødelagde meget af nordmandens rytme. Efteråret startede godt, indtil en skade igen sendte ham ud af startopstillingen.

Nu skal han så forsøge at finde storformen fra 2019 i Brøndby IF, som han har underskrevet en kontrakt med frem til sommeren 2027.

I afspilleren ovenfor kan du se og høre hele snakken med Håkon Evjen.