• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Primera division /ritzau/

Barca vil have ny træner i en fart: Tingene sejler

Foto: Getty Images

Barcelona-kender Luna Christofi forventer, at klubikonet Xavi bliver ny træner i klubben efter Ronald Koeman.

Af /ritzau/

Ronald Koeman var ikke den rigtige for FC Barcelona, som nu skal finde en ny træner, der kan samle de slebne og uslebne diamanter i truppen.

Sådan lyder analysen fra Luna Christofi, der i årevis har dækket spansk fodbold og i særdeleshed Barcelona tæt for TV3 Sport.

Hun var alt andet end overrasket, da den falmede storklub natten til torsdag præsenterede nyheden om Ronald Koemans fyring.

- Det var bare et spørgsmål om tid. Jeg troede, det var kommet efter nederlaget til Real Madrid i weekenden, men nederlaget til Rayo Vallecano onsdag var også en kærkommen lejlighed til at sætte et punktum, siger hun.

Klubpræsident Joan Laporta har da også haft et anstrengt forhold til Ronald Koeman, vurderer Luna Christofi, som mener, at hollænderen er mislykkedes med det allervigtigste i Barcelona, som er i dyb krise på og uden for banen.

- Det handler om at få veteraner og helt unge spillere til at fungere sammen. De unge skal forstå, at de har deres livs chance.

- Jeg tror ikke, Ronald Koeman passer ind i den konstellation. I den rolle kan jeg meget bedre se Xavi, siger Luna Christofi.

Og hun er faktisk ikke så meget i tvivl - klubikonet Xavi bliver præsenteret meget snart.

- Alle bulletiner går på, at det bliver offentliggjort i dag (torsdag, red.). Det er meget magtpåliggende at offentliggøre det så hurtigt som muligt, fordi tingene sejler. Jo længere tid der går, jo mere uro bliver der, siger Christofi.

Barcelona mistede i sommer Lionel Messi, som har været den altoverskyggende stjerne i mange år. Klubben er i økonomiske ruiner på grund af skyhøje lønninger og har en gæld på cirka ti milliarder.

- Det er en af de største kriser nogensinde i Barcelona. Det er ikke kun en spillemæssig krise. Alt sejler fuldstændig. Det er næsten en umenneskelig opgave, Laporta har fået, siger Christofi om præsidenten, der overtog embedet efter udskældte Josep Maria Bartomeu i maj i år.

Klubben ligger på niendepladsen i La Liga og må klamre sig til håbet om at komme videre i Champions League. Det er en stor nød, den kommende træner skal knække, og Christofi mener altså, at Xavi er i stand til det.

- Han har Barcelona-blod i årerne og kender klubben. Han kender veteranerne, fordi han har spillet med dem, og han kan spejle sig i de unge, fordi han selv har været en af dem.

- Han kommer ikke til at undervurdere eller fejlvurdere situationen, siger Luna Christofi.

Xavi blev opfostret på Barcelonas akademi, inden han ramte førsteholdet og spillede 767 kampe storklubben. Han skiftede til Al-Sadd i Qatar sidst i karrieren, og der har han også brugt de første år af sin trænerkarriere.

Hvis Barcelona skal have fat i ham, skal man indgå aftale med Qatar-klubben.

/ritzau/

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020