• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

OB straffer ikke tilskuere bag homofobiske Fischer-tilråb: Det løb er kørt

Jack Jørgensen, der er kommerciel chef i OB, regner ikke med, at de tilskuere, der råbte homofobiske tilråb i kampen mod FC København i går, bliver straffet.

Af Anders Dehn

Det vakte opsigt, da Viktor Fischer i går på live tv anklagede en gruppe OB-fans for at råbe homofobiske tilråb ned mod banen, og siden har både FC København, OB og de to holds fanklubber fordømt homofobi.

Det tyder dog på, at de skyldige slipper for straf. Det står ellers i stadionreglementet i Superligaen, at den slags kan straffes med karantæne til de pågældende tilskuere, men kommerciel chef i OB, Jack Jørgensen, forventer ikke, at de pågældende fans bliver straffet.

Læs også: Fischer i kamp mod homofobi: Det er på linje med racisme

- Vi kigger fremad. Det løb er kørt. Det vigtigste for mig er at appellere til deres sunde fornuft. Vi skal have folk til at tænke sig og reflektere over konsekvensen af deres gerninger. Og at det både kan få konsekvenser for dem selv og for klubben. Vi glæder os over, at der var så mange på stadion, og så er det brandærgerligt, at så lille en gruppe skal løbe med opmærksomheden. Det er vi ikke tjent med, siger han til Ekstra Bladet.

Jørgensen erkender dog, at det er noget, han har oplevet før, og at OB's officielle fanklub tidligere har forsøgt at dæmpe den slags tilråb fra tribunerne.

Læs også: OB vil undersøge anklage om homofobiske fans

Det var ifølge Viktor Fischer ikke første gang, FCK'erne har hørt upassende sange eller tilråb i Odense. Som han sagde til TV3 Sport efter kampen, som FCK i øvrigt vandt 0-1:

- Sidste gang vi spillede i Odense, var der homofobiske tilråb fra fansene dernede. Det var der flere gange i dag igen. Det er derfor rigtig dejligt at stå med sejren til sidst efter det. Det skal ikke accepteres i fodbold helt generelt.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: AaB - Esbjerg fB

To målfattige mandskaber mødes i Aalborg søndag eftermiddag, så det ligner alt andet end en målfest. Men alligevel kan det godt blive en intens og spændende match.