• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Kan FCK håndtere massivt mandefald?

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

AaB og FC København spiller om at holde jul som nummer to i Superligaen.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Aalborg Portland Park 
Dommer: Jakob Kehlet 
På TV: 3+
Hashtag: #aabfck 

Holdnyt:
AaB:
Det har været et ganske udmærket efterår for AaB, og nu skal nordjyderne forsøge at sætte et solidt punktum for 2021. 

Nordjyderne er det mest scorende hold i Superligaen efter de to mastodonter FC Midtjylland og FC København, og der har været mange fine præstationer i løbet af første halvdel af sæsonen.

AaB er primært et hold af tekniske spillere, og at nordjyderne gerne vil spille sig til chancer og ikke tror ret meget på lykketræf understreges blandt andet af, at holdet er noteret for absolut færrest langskud i efteråret. AaB er til gengæld noteret for flest afslutninger på hovedstød.

Hjemmeholdet må fortsat undvære Lucas Andersen og Daniel Granli. Pedro Ferreira vender tilbage fra karantæne. 

FC København:
Det er altid hårdt at spille europæisk midtugekamp, men man kan næppe slippe af sted med at bruge færre kræfter, end FC København gjorde torsdag aften i Gibraltar. Løverne vandt 4-0 over Lincoln Red Imps uden at skulle anstrenge sig. 

Der bør altså være masser af power i benene til søndagens duel mod AaB, men cheftræner Jess Thorup har ikke mange spillere at vælge imellem. Det vrimler således med skader i FCK-truppen, og mod Lincoln Red Imps manglede 10 spillere. Søndag kan Thorup notere sig ni afbud. 

Carlos Zeca, Valdemar Lund, Bryan Oviedo, Andri Baldursson, Kevin Diks, Ruben Gabrielsen, Luther Singh, Rasmis Falk og Kamil Wilzek kommer ikke i kamp. Sidstnævnte er testet positiv for Covid-19.

Zeca har i øvrigt fået to spilledages karantæne, efter han overfusede dommeren oven på seneste rundes kamp mod AGF. Det kommer dog ikke til at have nogen effekt, da han er langtidsskadet. Også klublæge Morten Boesen og talentchef Sune Smith Nielsen har fået én spilledags karantæne.

Stortalentet Roony Bardghji var ikke spilleberettiget torsdag, men det er han naturligvis mod AaB, og mon ikke, at svenskeren igen får chancen efter sin lovende debut mod AGF.

Karantæner:
AaB: Ingen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
AaB (3-5-2): Rinne - Ross, Thelander, Hagelskjær - Pallesen, Ferreira, Fossum, Christensen, Ahlmann - Makaric, Prip

FC København (4-2-3-1): Grabara - Ankersen, Khocholava, Boilesen, Kristiansen - Lerager, Stage - Bardghji, Biel, Bøving - Wind

Profilen:
Kasper Kusk storspillede i seneste runde mod SønderjyskE, hvor han kom ind fra bænken og både scorede og assisterede. Spørgsmålet er, om han belønnes med en startplads mod sin tidligere klub? Der er ingen tvivl om, at Kasper Kusk må sidde med en følelse af, at han har fortjent at være blandt Marti Cifuentes' foretrukne 11. 

Vidste du, at..:
Det er Superligaens to mest effektive hold, der tørner sammen. FC København har en scoringsprocent på 18,5, mens AaB har én på 18,4, og det er de højeste procenter blandt de 12 hold.

Dom:
AaB og FC København skal i en direkte kamp om andenpladsen. Hvis nordjyderne vinder, kan de fejre jul og nytår som nummer to i Superligaen, men FC København har naturligvis andre planer. Det plejer at være underholdende, når de to mandskaber mødes, og vi har en forventning om, at de også ligger Superligaen i dvale med en god kamp. Buddet herfra er 2-2. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: