• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: AaB - FC København

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Både AaB og FC København skuffede i Superliga-premieren. Hvem formår at rejse sig søndag aften?

Af Ole Hoffskov

Bemærk: Fremadrettet laver Tipsbladet kun optakt til to af rundens kampe.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Aalborg Portland Park 
Dommer: Morten Krogh 
På TV: 3+
Hashtag: #aabfck #sldk

Holdnyt:
AaB:
Nordjyderne sluttede sidste sæson med at tabe til Viborg FF, og de indledte den nuværende på samme måde. Premieren kastede et 1-2-nederlag af sig i domkirkebyen.

Tavlen blev på mange måder visket ren i sommerpausen for AaB som for alle andre klubber, men hvis man medregner sidste sæson, er Lars Friis' mandskab inde i en rædselsfuld stime. Ud af de seneste ni kampe har AaB tabt otte og spillet en enkelt uafgjort. 

Er det ikke det stof, kriser er gjort af?

Nu skal nordjyderne håbe, at skuden vender, og AaB-spillerne kan se frem til solid opbakning mod FC København, hvor der ventes fulde huse, da fansene kan komme gratis til fodbold.

FC København:
Guldfesten er forbi i hovedstaden, og hverdagen gjorde for alvor sit indtog, da FC København sensationelt tabte på hjemmebane til AC Horsens i første runde. AC Horsens har før drillet FCK i Parken, men det er én af den slags kampe, "løverne" ganske enkelt ikke må tabe.

Jess Thorup var utilfreds med mange af de ting, han så fra sine spillere. I et interview med Tipsbladet har han fastslået, at hans mandskab slet ikke arbejdede hårdt nok defensivt, og at kanterne ikke var dygtige nok til at komme til baglinjen.

Der skal vises nogle helt andre takter søndag aften mod AaB.

Rasmus Falk måtte udgå i pausen af opgøret mod AC Horsens, men han er klar mod AaB. Det ventes Nicolai Boilesen også at være, selv om han måtte forlade onsdagens træning efter opvarmningen. Selvsamme Boilesen har i øvrigt forlænget sin kontrakt med FCK i ugens løb.

Karantæner:
AaB: Ingen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
AaB (3-4-3): Posavec - Ross, Kramer, Hagelskjær - Pallesen, Fossum, Højholt, Ahlmann - Sousa, Makaric, Prip

FC København (4-2-3-1): Grabara - Ankersen, Vavro, Boilesen, Kristiansen - Falk, Lerager - Johannesson, Biel, Claesson - Haraldsson

Profilen:
Louka Prip var den skarpeste spiller i Superligaen i sidste sæson i forhold til Expected Goals, og AaB har brug for, at topscoreren genfinder de samme takter. Han er manden, der kan stoppe blødningen i Aalborg, og mon ikke, at søndagens kulisse kan tænde en flamme i Prip?

Vidste du, at..:
FC København havde bolden i hele 76,5 procent af tiden mod AC Horsens. Til sammenligning havde Viborg et spilovertag på 55,3 procent i hjemmekampen mod AaB. 

Dom:
Aalborg er traditionelt et træls sted at være udehold, men det er nu gået meget godt for FC København, der har vundet de seneste fire opgør på Aalborg Portland Park. Vi skyder på, at FCK napper den femte triumf i træk søndag aften. FC København slår AaB 2-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: