• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Optakt: AaB - FC Nordsjælland

Foto: Getty Images

To hold med gode formkurver sparker runden i gang fredag aften.

Af Jacob Quvang

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Aalborg Portland Park
Dommer: Aydin Uslu
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #aabfcn #sldk

Holdnyt:
AaB
Efter en svær start som AaB-cheftræner begynder Martí Cifuentes efterhånden at få mere og mere styr på sit mandskab, der viser gode takter i øjeblikket. AaB er ubesejret i de sidste fire ligakampe, og selv om der stadig ikke bliver scoret tonsvis af mål, så er holdet blevet markant mere stabile, hvilket kan aflæses på defensiven, der i de fire kampe blot har indkasseret en enkelt scoring.

Det gjorde de til gengæld i sidste kamp, hvor nordjyderne spillede 1-1 mod Randers. Cifuentes kunne til gengæld glæde sig over, at han endelig fik det serbiske nyindkøb Milan Markaric i gang med målscoringen, ligesom Kasper Kusk også kom ind, efter han havde misset de seneste kampe.

AaB har da også kun tabt tre af deres sidste 17 kampe, så der er ingen tvivl om, at pilen i øjeblikket peger klart opad. Næste skridt er at forvalte de mange uafgjorte kampe til sejr. Formår de det, ligner de en stærk kandidat til at ende i Mesterskabsspillet. 

AaB blev dog ramt lidt på skadesfronten i sidste weekends kamp mod Randers. Frederik Børsting døjer med en træt fod og er tvivlsom til opgøret mod FC Nordsjælland, og Sigurd Granli måtte ligeledes udgå med spænding i baglåret. Det er også uvist, om han bliver spilleklar. Skulle han ikke det, kommer Anders Hagelskjær til at spille fra start.

Rufo og Lucas Andersen er naturligvis ude af opgøret med skader.

FC Nordsjælland
Fire sejre i træk er hvad FC Nordsjælland og cheftræner Flemming Pedersen kan se tilbage på efter mandagens 3-1 sejr over Vejle. FC Nordsjælland er særdeles formstærke, og det unge hold, der endnu en gang har solgt ud af profilerne, bliver bare ved med at genopfinde sig selv og levere resultater.

Sejren over Vejle var da også fuldt fortjent. Vigtigt var det for alvor at få det norske stortalent Andreas Schjelderup i gang, og med to scoringer viste han, at han er klar til at tage masser af ansvar i denne sæson. Et ekstra plus var naturligvis også, at Oliver Antman markerede sig ved at diske op med en flot scoring.

Det betyder også, at FC Nordsjælland kommer ind til kampen på en fjerdeplads i Superligaen, og denne er de sikre på at beholde, selv hvis det skulle blive til et nederlag mod AaB.

Mod Vejle debuterede Eduardo Dos Santos Haesler i målet, ligesom Abu Francis også var tilbage i startopstillingen efter overstået karantæne. Det ligner, at Francis og Kofod danner duo på midten.

Martin Frese var til gengæld henvist til bænken trods god form. Det forventes, at han starter på banen frem for Daniel Svensson.

Tochi Chukwuani og Jonathan Amon har ikke været med i sæsonens første kampe og ventes fortsat ude. Senest sad også Ibrahim Sadiq over. De er alle tre ude igen.  

Karantæne:
AaB: Ingen
FC Nordsjælland: Ingen

Bud på startopstillinger:
AaB (3-4-1-2): Rinne - Ross, Thelander, Hagelskjær - Pallesen, Ferreira, Fossum, Ahlmann - Kusk - Prip, Makaric

FC Nordsjælland (3-4-1-2): Haesler - Døhr Thychosen, Hansen, Nagalo - Villadsen, Kofod Andersen, Francis, Frese - Diomande - Coulibaly, Schjelderup

Profilen:
Det er umuligt at komme udenom Andreas Schjelderup med den magtpræstation, det norske stortalent leverede mod Vejle. Han var så god og spillede så selvsikker en kamp, at cheftræner Flemming Pedersen efterfølgende kaldte ham for "iskold". Schjelderup har intil videre været involveret i fire mål i denne sæson, AaB får deres udfordringer ved at holde ham nede.

Vidste du, at…:
Hverken AaB eller FC Nordsjælland har i denne sæson scoret fra en position uden for feltet. Begge hold arbejder bolden ind i boksen, så forvent ikke vidunderlige langskudsmål fredag aften.

Dom:
Det er to hold med selvtilliden i orden, som møder hinanden fredag aften i Aalborg. AaB er ubesejret i de sidste fire kampe i Superligaen, og FC Nordsjælland har vundet sine sidste fire. AaB-defensiven står dog utrolig godt, men de får deres hyr med at holde FC Nordsjælland-angrebet hen. 

AaB har ikke vundet over FC Nordsjælland i de to holds seneste syv Superliga-kampe, og de gør det heller ikke her. Formstærke FC Nordsjælland vinder 1-2.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020