• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lasse Claes

Optakt: AaB - Lyngby Boldklub

Foto: Lars Ronbog

Søndag eftermiddag skal Lyngby forsøge at få sæsonens første sejr i Aalborg. Tipsbladet giver dig her en optakt til opgøret.

Af Lasse Claes

Kampfakta
Kampstart: Søndag klokken 14.00. 
Spillested: Aalborg Portland Park. 
Dommer: Peter Kjærsgaard. 
På TV: Canal 9 og Discovery+. 
Hashtag: #aablbk #sldk. 

Holdnyt
AaB
Lars Friis' mandskab fik tre vigtige point i søndags, da FC Midtjylland blev slået med 2-0 i Herning takket være mål af Pedro Ferreira og Allan Sousa. Sejren betyder, at AaB er gået forbi OB i tabellen, og nu er holdet placeret som nummer 10 i Superligaen. 

AaB skal løse opgaven uden Mathias Ross, som er taget til Galatasaray i Tyrkiet for et tocifret millionbeløb. Dermed skal Danmarks nordligste Superliga-hold finde en styrmand til den bagerste kæde, og det kan blive en udfordring de kommende uger og måneder. 

Det bliver i hvert fald ikke Daniel Granli i første omgang. Han er ude af truppen til søndagens kamp, så i stedet må det formentlig blive Kristoffer Pallesen i midterforsvaret ved siden af Lars Kramer. Dog er også unge Sebastian Otoa med i truppen. 

Også angriber Kasper Høgh er ukampdygtig.

Lyngby BK
Vi er otte kampe inde i sæsonen, og Lyngby har endnu ikke gået fra banen med tre point i rygsækken. Derfor skal holdet snart vinde en fodboldkamp, hvis de ikke skal isoleres helt i bunden af Superligaen. 

Senest blev det til et nederlag til Randers FC på hjemmebane. Her kendte oprykkerne ikke deres besøgelsestid. Nu får de så en ny chance på Aalborg Portland Park. 

Gæsterne kommer naturligvis til at tage til Jylland uden Andreas Bjelland, som blev ramt af en grim skade mod Viborg. Heldigvis ser det ud til, at han klar til vinteropstarten igen. Derudover kommer Lyngby med resten af førsteholdstruppen. 

Katrantæner
AaB: Ingen. 
Lyngby BK: Ingen. 

Bud på startopstillinger
AaB (4-5-1): Posavec - Ludewig, Pallesen, Kramer, Poulsen - Prip, Fossum, Ferreira, Andersen, Sousa - Makaric. 

Lyngby BK (3-4-3): Kikkenborg - Hammalainen, Riis, Rømer - Sørensen, Chukwuani, Kaastrup, Mølgaard - Corlu, Kristensen, Nielsen. 

Dom
Lyngby har det svært i Superligaen, og AaB har tanket en god omgang selvtillid efter sejren på MCH Arena. Derfor bør hjemmeholdet vise sig bedst. Lars Friis' mandskab vinder med 3-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel