• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: AaB - OB

Foto: Getty Images

Superligaen er tilbage, og det er den med et opgør mellem Danmarks tredje- og fjerdestørste by.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Aalborg Portland Park
Dommer: Jens Maae
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #aabob #sldk

Holdnyt:
AaB:
Det haltede noget til at starte med, da spanske Marti Cifuentes tog over som cheftræner for AaB, men nordjyderne har for alvor fundet melodien i denne sæson, hvor man aktuelt er at finde på rækkens tredjeplads.

Flere spillere har vist klassen, og selv om det blot er blevet tl 11 scoringer i otte kampe, har man bare lukket syv ind. Det er altså et defensivt stærkt mandskab, Marti Cifuentes har skabt.

Nu venter så et opgør mod OB, hvor nordjyderne skal følge op på seneste kamp, hvor det endte med en fortjent sejr på 3-2 ude over Viborg FF. Lucas Andersen er ude med en langvarig skade, og "Rufo" må også sidde over med skade. Ude sad både Tim Prica og Vladimir Prijovic sidst, da de var influenzaramte. Prica er tilbage for AaB.

Til gengæld er Kasper Kusk nu ramt af sygdom og ude af kampen.

OB:
De vandt i første runde mod FC Midtjylland på udebane, men så måtte OB spille seks kampe uden at vinde, inden man senest trak fra opgøret mod SønderjyskE med en sejr på 2-1. Dermed fik fynboerne luft til bunden og er på en øjeblikkelig syvendeplads med mulighed for at komme længere op i tabellen, hvis det ender med en sejr i Aalborg.

Cheftræner Andreas Alm har ikke mange afbud, men Ryan Johnson Laursen er fortsat ude med en skade, ligesom Issam Jebali heller ikke er blevet klar til opgøret mod AaB.

Mikkel Hyllegaard er også fortsat ude.

Karantæne:
AaB: Ingen
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
AaB (3-5-2): Rinne - Ross, Thelander, Granli - Pallesen, Højholt, Fossum, Ferreira, Ahlmann - Prip, Makaric

OB (4-2-3-1): Bernat - Mickelson, Larsen, Tverskov, Skjelvik - Thrandarson, Thomasen - Sabbi, Opondo, Frøkjær-Jensen - Kadrii

Profilen:
Han scorer ikke mange mål, AaB's Pedro Ferreira, men da der først kom hul på hylden, var der også for alvor hul igennem. 34 kampe havde han spillet i streg i Superligaen uden at score, men mod Viborg scorede han ikke bare en, men to gange. Hold øje med den dygtige portugisiske midtbanespiller, der mest er kendt for sine defensive kvaliteter, men nu også har vist, at han på en god dag kan byde ind med mål.

Vidste du, at..:
Det er to af de klubber, der har gentagne mesterskaber i dansk fodbold, der mødes i Aalborg. OB har vundet tre gange - seneste i 1989 - mens AaB har fire danske mesterskaber. Alle fire er i øvrigt kommet efter 1989. AaB vandt i '95, '99, '08 og senest i 2014.

Dom:
En rigtig klassiker i dansk fodbold. AaB har siden Superligaens indførelse vundet mesterskabet fire gange og pokaltitlen en enkelt, mens OB har en stribe andenpladser i Superligaen og fire pokaltitler siden 1991.

Ingen af de to hold er kontinuerligt i toppen af dansk fodbold længere. AaB er dog tættest på og ligger også på tredjepladsen før kampen, mens OB har svært ved at komme i top seks og også ligger på en aktuel syvendeplads.

Det kan godt gå hen og blive både underholdende og tæt, for det er to klubber, der på papiret er ganske lige. AaB har slået OB 32 gange og spillet 30 kampe uafgjort i Superliga-regi, mens fynboerne har 26 sejre. Så det er lige.

Vi forventer også en lige kamp fra Aalborg samt en pointdeler. 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020