• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: AaB - SønderjyskE

Foto: Getty Images

To af de helt store tabere fra grundspillet møder hinanden i første runde af slutspillet.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 14.00
Spillested: Aalborg Portland Park 
Dommer: Jonas Hansen
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #aabsje #sldk

Holdnyt:
AaB:
Det har sjældent været rigtig godt for AaB's vedkommende i denne sæson, så det var ikke uventet, at det heller ikke gik nordjydernes vej i sidste runde af grundspillet. Her tabte Marti Cifuentes' mandskab til OB, der ikke havde alverden at spille for, og det kostede en plads i top seks.

Derfor skal AaB nu jagte syvendepladsen, der giver mulighed for europæisk deltagelse, samtidig med, at holdet skal sørge for, at de ikke lige pludselig bliver rodet ind i nedrykningskampen. 

AaB spillede i landskampspausen en testkamp mod Silkeborg IF og tabte 1-4, så der var ikke meget oprejsning at hente ved den lejlighed for de bolsjestribede.

Et stort håb i Nordjylland har været, at Lucas Andersen bliver klar til slutspillet. Klubbens største stjerne har slet ikke været på banen i 2021, men meldingerne fra Aalborg er, at han nærmer sig. Til opgøret mod SønderjyskE er kantspilleren dog ikke blevet klar.

Det samme er Osvar Hiljemark i øvrigt heller ikke.

SønderjyskE:
Glen Riddersholms tropper lå lunt i svinget til en plads i mesterskabsspillet i hele det indledende grundspil, men Haderslev-klubben satte det over styr til sidst. Dødsstødet blev givet af FC Nordsjælland, der vandt 2-1 i 22. runde.

At SønderjyskE ender grundspillet som nummer syv er ingen katastrofe, men der er ikke nogen tvivl om, at de forsvarende pokalvindere havde håbet på mere, som sæsonen formede sig. Derfor handler det nu om at få et nyt fokus printet ind hos spillerne.

SønderjyskE leverede godkendte resultater i grundspillet og endte altså på en syvendeplads. Holdet skal imidlertid være glade for, at det ikke er Table of Justice, der spilles ud fra. Så var sønderjyderne nemlig endt på sidstepladsen.

Victor Ekani er ude med karantæne mod AaB, og han er den eneste, der er fraværende til opgøret. 

Glen Riddersholm har afsonet tre spilledages karantæne for en batalje mod netop AaB i grundspillet. Han er tilbage på trænerbænken anden påskedag. 

Karantæner:
AaB: Ingen
SønderjyskE: Victor Ekani

Bud på startopstillinger:
AaB (4-2-3-1): Rinne - Pallesen, Thelander, Ross, Ahlmann - Ferreira, Højholt - Kusk, Fossum, Samuelsen - Prica

SønderjyskE (4-3-3): Thomas - Simonsen, Gartenmann, Banggaard, Dal Hende - Vinderslev, Albæk, Frederiksen - Eskesen, Jacobsen, Wright

Profilen:
Martin Samuelsen scorede det enlige mål for AaB i testnederlaget mod Silkeborg, og nordmanden spillede en rigtig fin kamp mod Vejle i næstsidste runde af grundspillet. Han har vist lovende takter, og nordmanden kan gøre ondt på SønderjyskE, hvis han rammer dagen.

Vidste du, at...:
Der skulle være gode muligheder for, at der falder minimum én scoring i mandagens første Superliga-kamp. AaB og SønderjyskE har ikke spillet 0-0 i de seneste 15 indbyrdes opgør i Superligaen.

Dom:
For begge mandskaber gælder det om at lægge skuffelsen fra grundspillet bag sig, og det mandskab, der er mest parat mentalt, har en kæmpe fordel anden påskedag. Vi forventer en tæt kamp, som meget vel kan ende med et point til hver. Buddet herfra er 1-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus