• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Optakt: AC Horsens - AGF

Foto: Getty Images

AGF skal forsøge at fortsætte den fine sæsonstart mod AC Horsens fredag aften.

Af Victor Risager

Kampfakta
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Casa Arena
Dommer: Sandi Putros
På TV: TV3Sport
Hashtag: #achagf #sldk

Holdnyt
AC Horsens

AC Horsens startede som lyn og torden med sejre over FC København og Lyngby Boldklub samt et remis mod AaB, men siden er Den Gule Fare kommet lidt ned på jorden. I de seneste tre kampe er der blot blevet hentet et point.

Det falder ikke mindst sammen med Casper Tengstedts exit. Den unge angriber blev solgt i en flot handel til Rosenborg, hvor han har bombet løs, men han har også efterladt et hul i Horsens, som skal udfyldes i transfervinduets sidste dage.

Horsens er nemlig det mindst målfarlige hold i Superligaen med blot fem mål på seks kampe, og tre af de mål blev endda scoret i én kamp.

Til seneste kamp mod OB - som endte med et 0-1-nederlag - kunne Jens Berthel Askou og trænerteamet glæde sig over en trup uden skader eller karantæner. Det er tilfældet igen denne weekend.

AGF
AGF fortsætter fantomstarten under Uwe Rösler.

Med sejren over FC Midtjylland i den forgangne spillerunde er “De Hviie” nu oppe på tre sejre i træk og fem kampe uden nederlag. Det sikrer AGF en andenplads i Superligaen, hvor de er á point med førstepladsen Silkeborg IF og tredjepladsen FC Nordsjælland.

Det skyldes ikke mindst en stærk defensiv. Med tremandsforsvaret bestående af Yann Bisseck, Frederik Tingager og Thomas Kristensen har man indkasseret færrest mål i ligaen i denne sæson med kun tre mål imod. At Bisseck så også scorer, som han har lyst til i øjeblikket, er bare en bonus for Uwe Röslers mandskab.

Nu skal den stærke stime forlænges mod AC Horsens, som AGF har haft et fint tag på i de seneste år. Hver af de seneste seks indbyrdes opgør er endt med sejre til “De Hviie”.

AGF var uden Dawid Kurminowski senest på grund af en skade, men han er med i truppen. Det samme er Sebastian Hausner.

Karantæne
AC Horsens: Ingen

AGF: Ingen

Bud på startopstillinger:
AC Horsens (3-4-3): Delac - Gomez, Kiilerich, Jensen - Musonda, Opondo, Drachmann, Santos - Iyede, Jacobsen, Sigurdarson

AGF (3-5-2): Hansen - Kristensen, Tingager, Bisseck - Mølgaard, Madsen, Poulsen, Brandhof, Kahl - Haugen, Mortensen

Profilen:
Han viste allerede lovende takter i sidste sæson, men 21-årige Yann Aurel Bisseck har for alvor vist sig som en forsvarsprofil for AGF i denne sæson. Med to mål og stærke defensive præstationer har han været den helt store oplevelse for “De Hviie”.

Vidste du, at…:
Der kommer til at være godt med smæk på udebaneafsnittet til fredagens kamp i Horsens. AC Horsens har udvidet afsnittet ad to omgange, så der er plads til 1800 AGF-fans, og samtlige billetter til udebanefans er blevet revet væk.

Dom:
Med AGF’s stærke sæsonstart og AC Horsens’ offensive kvaler in mente står det klart, at “De Hviie” er favoritter til fredagens opgør. Herfra er der også tro på en favoritsejr, og at den århusianske optur fortsætter. Det slutter 2-0 til AGF.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: