• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: AC Horsens - Lyngby Boldklub

Foto: Getty Images

Der er dømt vitalt brag i bunden, når Horsens og Lyngby lukker Grundspillet i Superligaen af. Begge hold har brug for en sejr.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 17.00
Spillested: CASA Arena, Horsens
Dommer: Anders Poulsen
På TV: Viaplay
Hashtag: #achlbk #sldk

Holdnyt:
AC Horsens:
Efter fire gode kampe i streg blev det til et nederlag for Jens Berthel Askous mandskab senest, hvor SønderjyskE vandt med 2-0 hjemme over Horsens. Med 11 runder igen er der 12 point til Vejle og nedrykningsstregen.

Det positive er, at man nu møder Lyngby - et hold, man skal forbi, hvis man skal redde sig i denne sæsons Superliga - ligesom man i det kommende Kvalifikationsspil møder både Lyngby og Vejle to gange. Så der er point nok at hente, men det skal snart være for Horsens.

Senest droppede Matej Delac to gange, og spørgsmålet er, om han bliver sat af, eller om han får en ny chance i målet hos østjyderne. Jannik Pohl er igen ikke med, og det er Magnus Jensen heller ikke.

Til gengæld er Lirim Qamili og Rune Frantsen tilbage i truppen. 

Lyngby Boldklub:
De var højtflyvende med tre sejre i træk, men senest endte det med et nederlag på 0-3 hjemme mod FC Nordsjælland. Men alligevel kan de gå fra opgøret med oprejst pande, for Lyngby spillede en glimrende kamp - ikke mindst i første halvleg.

Nu skal man så tilbage på sporet, da der aktuelt er syv point op til Vejle over stregen, og derfor er en sejr over bundholdet Horsens også nødvendigt.

Carit Falch har på det seneste helt fravalgt Frederik Winther til sin trup, men han er tilbage som afløser for Pascal Gregor, der så rødt senest, og denne gang er Falch også uden midtbanespiller Emil Kornvig, der sidder ude med karantæne. I stedet er der blevet plads til Rasmus Thellufsen. 

Brian Hamalainen er langtidsskadet og ude. Også Frederik Gytkjær er fraværende, efter han har misset den seneste tids kampe.

Lyngby kan glæde sig over, Kasper Enghardt er klar til opgøret, selvom han udgik med en skulderskade mod FCN. Han er i hvert fald med i truppen. 

Karantæne:
AC Horsens: Ingen
Lyngby Boldklub: Emil Kornvig

Bud på startopstillinger:
AC Horsens (3-5-2): Delac - Gomez, Ludwig, Reese - Buus, Jacobsen, Hansson, Gemmer, Dyhr - Prip, Brajanic

Lyngby Boldklub (4-3-3): Mikkelsen - Jørgensen, Tshiembe, Enghardt, Crone - Hebo, Rømer, "Greko" - Gammelby, Torp, Warming

Profilen:
Magnus Warming er ved at udvikle sig til en rigtig skarp fodboldspiller. Han har et dejligt drive med bolden og ligner en spiller, der på den lange bane er en gevinst for Lyngby. Hold øje med Warming, der ventes at få en nøglerolle mod Horsens.

Vidste du, at..:
Det er Horsens, der har haft overhånden i de to klubbers indbyrdes opgør. Hjemmeholdet har vundet otte af 16 tidligere møder i Superligaen, mens Lyngby bare har tre sejre mod østjyderne.

Dom:
Det er virkelig en vigtig kamp for begge mandskaber. Taber Horsens, er det umuligt at se klubben redde sig, mens uafgjort heller ikke umiddelbart er nok. Omvendt ser det også svært ud for Lyngby, hvis det ikke bliver til point - og helst tre.

Så det bliver en af de kampe, hvor ingen af de to hold kan være tilfreds med pointtab, og derfor kan det også blive actionpacked mod slutningen af kampen, hvor alt skal kastes over bord.

Vi tror på, at Lyngby ganske enkelt er i bedst form, og at De Kongeblå vinder kampen 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus