• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Optakt: AGF - Randers

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Kan AGF ride videre på deres tiltrængte sejr, når rivalerne Randers FC kommer på besøg?

Af Victor Risager

Kampfakta
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Ceres Park
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #agfrfc #sldk

Holdnyt
AGF

Hold da op! AGF var slet ikke til at kende mod Viborg FF i den forgangne weekend, hvor “De Hviie” tog deres første sejr i fem måneder og generelt leverede en strålende præstation.

Ja, sæsonen er kun lige startet, men AGF lignede mod Viborg FF et hold, der i den grad kommer til at bejle kraftigt til en top seks-placering.

Især et par nye indkøb har allerede vist sig som profiler. Mads Emil Madsen har på rekordtid spillet sig ind som en enormt vigtig mand på AGF-mandskabet, og den tidligere SIF-spiller tager konstant bolden til sig og styrer slagets gang fra midtbanen. Og så er der angriber Sigurd Haugen, der scorede sit første mål i sidste spillerunde og også ligner en gevinst.

Sæsonen er dog stadig lang, og AGF har ingen grund til at hvile på laurbærrene ovenpå en ellers flot sejr. Næste opgave bliver søndagens kamp mod rivalerne fra Randers FC, som AGF statistisk har haft det svært mod over de seneste år.

Til kampen må AGF undvære Benjamin Hvidt og Zach Duncan, der begge er på vej tilbage fra skader. Sebastian Hausner og Alexander Munksgaard er også ude med skader. 

Randers FC
Randers FC har resultatmæssigt fået en halvskuffende start på sæsonen. Kronjyderne har endnu ikke tabt, men til gengæld har Thomas Thomasbergs tropper så også sæsonens første sejr til gode endnu.

Det var ellers en stærk præstation senest mod OB, hvor man fik vendt 0-2 til 2-2 og endda kunne have scoret flere mål.

Randers FC kan til gengæld glæde sig over, at man generelt har haft et godt tag på AGF over de seneste år, og at man med en sejr på Ceres Park søndag kan sætte en kæp i hjulet på rivalernes optur.

Thomas Thomasberg må se bort fra Joel Kabongo, der ikke er klar. Simon Graves og Adam Andersson er begge tilbage i truppen.

Karantæne
AGF: Ingen
Randers FC:

Bud på startopstillinger:
AGF (3-5-2): Hansen - Kristensen, Tingager, Bisseck - Mølgaard, Madsen, Poulsen, Anderson, Kahl - Haugen, Mortensen

Randers FC (4-4-2): Carlgren - A. Andersson, Høegh, H. Andersson, Kopplin - Ankersen, Johnsen, Lauenborg, Kehinde - Odey, Brock-Madsen

Profilen:
Patrick Mortensen var i sidste sæson næsten ikke til at kende, men den 33-årige angriber var tilbage for fulde gardiner mod Viborg FF. Han var involveret i alle tre århusianske mål og scorede selv det ene.

Vidste du, at…:
To af Superligaens mest chanceskabende midtbanespillere i denne sæson mødes søndag. Ifølge Superligaens egne tal har Mads Emil Madsen fra AGF og Lasse Berg Johnsen fra RAnders FC begge skabt seks chancer efter de første to runder - kun overgået af Pep Biel med syv, mens Evander også står noteret for seks skabte chancer, men kun har spillet én kamp.

Dom:
Randers FC vandt begge indbyrdes kampe sidste sæson, og kronjyderne har fået point i otte af de seneste ti indbyrdes kampe. AGF så imidlertid rigtig gode ud i seneste runde og vil forsøge at ride videre på succesbølgen på hjemmebane, og herfra er der tro på, at “De Hviie” tager endnu en sejr. Det slutter 2-1 til AGF.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.