• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: AGF - Randers FC

Foto: Getty Images

AGF jagter sæsonens første Superliga-sejr, og Randers FC skal tilbage på førstepladsen i tabellen. Der er østjysk rivalopgør søndag eftermiddag.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Ceres Park, Århus
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #agfrfc #sldk

Holdnyt:
AGF:
Man kan ikke beskylde AGF for at komme imponerende ud til den nye sæson. Egentlig er uafgjort hjemme mod Brøndbys danske mestre og på kunstgræsset i Farum hæderlige resultater, men når de lægges sammen med 2-1-nederlaget til Larne FC i Conference League-kvalifikationen, er facit ikke godt.

Aarhusianerne kommer med et elendigt resultat fra Conference League - klubben er ude af Europa, efter man tabte samlet til nordirske Larne.

AGF har i ugens løb fået tilgang af den unge svenske back Eric Kahl. Han får debut, hvis han kommer på banen mod Randers. Også Anthony D'Alberto, der er højre back, er ny og spilleklar. Sidstnævnte kom ind mod Larne og gjorde det godt. 

Det er til gengæld hverken Patrick Mortensen eller Niklas Backman, der plejer længerevarende skader.

Randers FC:
Seneste sæson var en vellykket en af slagsen for Randers, der både kom i top 6 og vandt pokalturneringen. At dømme ud fra de to første spillerunder har holdet tænkt sig at levere endnu en god sæson.

Randers lagde ud med at slå Vejle Boldklub 2-0 og spille 1-1 mod OB. Derfor kan holdet med en sejr rykke forbi FC Midtjylland på førstepladsen i Superligaen.

Til gengæld har Randers mistet sin ellers 16 kampe lange stime uden nederlag mod AGF. Faktisk vandt lokalrivalerne to gange i streg i slutningen af seneste sæson.

Klubben har i ugens løb hentet Joel Kabongo i Brøndby IF, men han er ikke med i kamptruppen. Anfører Erik Marxen, der har været skadet, er på vej tilbage i form og fik indhop mod både VB og OB, så konkurrencen i midterforsvaret er hård.

Karantæne:
AGF: Ingen
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF (4-3-3): Hansen – Munksgaard, Hausner, Bisseck, Kahl – Grønbæk, Poulsen, Olsen – Links, Kurminowski, Thorsteinsson

Randers FC (4-4-2): Carlgren – Kallesøe, Piesinger, Marxen, Kopplin – Kehinde, Hammershøy-Mistrati, Berg Johnsen, Greve – Kamara, Egho

Profilen:
Alhaji Kamara fik store dele af seneste sæson ødelagt af skadesproblemer, men scorede ni mål i 19 Superliga-kampe. Han er desuden startet med at lave to i to i denne sæson. Kamara er desuden noteret for tre scoringer i fire opgør mod AGF.

Vidste du, at..:
Simon Tibbling har tidligere spillet sammen med tre Randers-holdkammerater: Björn Kopplin i Brøndby, Patrik Carlgren på det svenske U21-landshold og Kamara som helt ung i Djurgården.

Dom:
AGF har ganske vist brudt sit Randers-kompleks, men holdet har haft det svært i begyndelsen af denne sæson. Det bliver yderligere hæmmet af, at det skal spille europæisk fodbold torsdag aften.

Derfor lyder buddet herfra på en smal sejr til gæsterne fra Randers på 1-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020