• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: AGF - Randers FC

Foto: Getty Images

Det er snart seks år, siden AGF slog Randers FC. Er tiden endelig kommet til at gøre op med dén statistik?

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Ceres Park, Århus
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #agfrfc #sldk

Holdnyt:
AGF:
Man må håbe for AGF, at holdet får rystet sit Randers-kompleks af sig. Ellers kan det blive et par lange måneder, det går ind til.

Mandagskampen er det første opgør mod lokalrivalerne i foråret, men forude venter to og måske fire mere. Holdene har nemlig trukket hinanden i pokalsemifinalerne, og hvis begge ender i mesterskabsspillet, skal de selvsagt også mødes der.

Apropos pokalturneringen: AGF endte i semifinalerne ved at slå B93 samlet. Det holdt dog hårdt, eftersom Superliga-mandskabet tabte 2-1 til holdet fra 2. division torsdag aften. Spørgsmålet er så, hvor meget man skal lægge i det nederlag. Cheftræner David Nielsen havde trods alt skiftet seks mand i startopstillingen.

Præstationerne i 2021 har været til den ujævne side, men AGF er sikker på top 6 for andet år i træk og kandiderer alvorligt til medaljer.

Frederik Tingager, Niklas Backman, Zach Duncan, Søren Tengstedt og Daniel Arzani er skadede, mens Nicolai Poulsen og Bubacarr Sanneh har karantæne i lokalopgøret. 

Randers FC:
Året begyndte så godt for Randers. Holdet vandt forårspremieren over AC Horsens og forlængede sin stime til seks sejre på stribe. Men siden har det ikke vundet et eneste ligaopgør.

Nu har Randers omvendt gang i en stime på seks kampe uden sejr. Tre af dem har ganske vist været uafgjorte, men det begynder at snerpe til i kampen om top 6. (Det hører med, at Randers også er i pokalsemifinalerne efter sejr over Vejle i onsdags.)

Randers ligger på femtepladsen og har tre point ned til både OB, SønderjyskE og AaB, der ligeledes kæmper ihærdigt for at trænge ind i top 6. Derudover har Vejle fire point op til kronjyderne.

Topscorer Alhaji Kamara er stadig på skadeslisten, og han har selskab af Jesper Lauridsen. Til gengæld vender anfører Erik Marxen og Mikkel Kallesøe tilbage.

Mathias Greve og Mathias Nielsen har karantæne. 

Karantæne:
AGF: Bubacarr Sanneh, Nicolai Poulsen
Randers FC: Mathias Greve, Mathias Nielsen

Bud på startopstillinger:
AGF (4-3-3): Grabara – Diks, Hausner, Juelsgård, Højer – Olsen, Hvidt, Blume – Links, Mortensen, Thorsteinsson

Randers FC (4-4-2): Carlgren – Kallesøe, Marxen, Graves, Kopplin – Kehinde, Hammershøy-Mistrati, Lauenborg, Mileusnic – Egho, Sambou

Profilen:
Randers er hårdt ramt af afbud, især i defensiven, så det bliver formentlig et sammenskudsgilde dernede. Tobias Klysner har vikarieret på (wing)backen i de seneste kampe, og selv om det ikke er hans naturlige position, tyder det på, at det giver ham nogle sjældne startpladser.

Vidste du, at..:
Randers FC har ikke tabt til AGF i snart seks år. Det seneste nederlag var i august 2015, og stimen er nu oppe på 13 kampe uden nederlag.

Dom:
Man bevæger sig ud på tynd is, hvis man forudsiger en AGF-sejr over Randers. Denne gang vover vi alligevel pelsen.

Dels er hjemmeholdet inde i en langt bedre gænge (trods pokalnederlaget) end gæsterne fra Kronjylland, dels mangler Randers en række normale startere. Det kan næsten ikke undgå at have en effekt.

Buddet herfra er 1-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus