• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: AGF - Silkeborg IF

Foto: Getty Images

AGF har tidligere haft en tendens til at sætte hold, der er dårligt kørende, i gang. Men gentager det sig søndag eftermiddag?

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Ceres Park, Århus
Dommer: Aydin Uslu
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #agfsif #sldk

Holdnyt:
AGF:
Det gik ellers lige så godt for AGF, der havde vundet seks Superliga-kampe i streg, inden holdet opretholdt en uheldig tradition ved at tabe til de østjyske rivaler Randers FC før landskampspausen.

Nu venter endnu et hold fra det midt-/østjyske, og AGF får ikke bedre chancer for at rette op på nederlaget for godt to uger siden. Silkeborg IF har nemlig endnu ikke vundet i denne sæson. Den situation har holdene dog stået i før, uden det faldt gunstigt ud for AGF.

I sæsonen 2016/17 havde Silkeborg heller ikke vundet i de første otte kampe, men i runde ni vandt holdet som gæster på Ceres Park. Det var SIF’ første skridt mod overlevelse i den sæson.

Frederik Tingager måtte udgå i kampen mod Randers, og han er heller ikke med i søndagens møde med Silkeborg.

AGF ligger forud for kampen på en delt tredjeplads med Randers og OB. Der er dog kun tre point ned til FC Nordsjælland på ottendepladsen.

Silkeborg IF:
Holdet har ikke vundet endnu i denne sæson, men det har faktisk stået i samme situation før. Både i efteråret 2014, hvor Silkeborg ikke nåede at vinde en eneste Superliga-kamp, og i efteråret 2016, hvor AGF, som nævnt ovenfor, endte med at blive den første modstander, der tabte til SIF.

Jo mere Silkeborg ikke vinder, desto større hul graver klubben for sig selv. Superligaens nedrykningsspil er indrettet sådan, at det reelt er nummer 11, aktuelt Hobro IK, som sidstepladsen skal orientere sig mod. Der er allerede ni point op for Kent Nielsens mandskab.

De hårdt prøvede SIF’ere fik dog en sjælden succesoplevelse i landskampspausen, da de vandt pokalkampen mod FC Fredericia, der deler førstepladsen i 1. division med Vejle Boldklub. Dermed er Silkeborg klar til kvartfinalerne i foråret.

Træner Kent Nielsen må fortsat undvære Magnus Mattsson, Gustav Dahl og Milan Massop, der alle har siddet ude på det seneste, mens anfører Dennis Flinta også pådrog sig en skade i sidste uge. Den holder ham ude i en måneds tid. Heller ikke Simon Jakobsen, der blev skadet i pokalkampen mod mod Fredericia, er med.

Omvendt er Shkodran Maholli tilbage efter en skade.

Karantæne:
AGF: Ingen
Silkeborg IF: Svenn Crone

Bud på startopstillinger:
AGF (4-3-3): Jovanovic – Munksgaard, Juelsgård, Backman, Højer – Amini, Poulsen, Blume – Bundu, Mortensen, Ankersen

Silkeborg IF (4-1-4-1): Romo – Nambishi, Gertsen, Alves, Hagelskjær – Lesniak – Vallys, Madsen, Hebo Rasmussen, Okkels – Schwartz

Profilen:
Der er pres på Alexander Munksgaard i disse uger. Sommerlejesvenden Kevin Diks er endelig sin skade kvit og klar til at tage kampen om højre back op. Diks har en fortid i Feyenoord, Empoli og Fiorentina, så konkurrencen er til at tage og føle på for Munksgaard. Derfor er kampen mod Silkeborg ekstra vigtig for ham.

Vidste du, at..:
David Nielsen klarer sig som regel rigtig godt mod både Silkeborg IF og Kent Nielsen. Hans pointsnit mod SIF er 2,44 i ni kampe som cheftræner, mens Nielsens snit mod efternavnebroder Kent er 2,6 i fem indbyrdes opgør.

Dom:
Det ville være meget klassisk AGF at tabe til sejrsløse Silkeborg og dermed sætte gæsterne i gang. Men det er så også det eneste, der taler for en udesejr. For selv om AGF snublede mod Randers, hedder formen stadig ét nederlag i otte kampe.

AGF har slet og ret været bedre end Silkeborg i denne sæson, og buddet herfra er, at det billede også tegner sig søndag eftermiddag. 3-1 til hjemmeholdet.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus