Brøndby IF er svære at have med at gøre på hjemmebane, men måske AaB med sæsonens første Superliga-sejr i bagagen kan drille de blå-gule.

Kampfakta: 
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Michael Johansen
På TV: TV3+
Hashtag: #bifaab #sldk

Få en bonus på 1.000 kr. hos bwin og spil på kampen

Holdnyt:
Brøndby IF:
Alexander Zornigers mandskab er ikke noget godt udehold i denne sæson. Brøndby har ikke vundet en eneste udekamp i hverken Superligaen eller i Europa, og det er et stort problem for holdet, der senest måtte nøjes med 1-1 mod et undertalsramt OB-mandskab. Heldigvis for Brøndby er klubben så gode på hjemmebane, at de alligevel er med i toppen.

Søndag venter en hjemmekamp mod AaB, og Brøndby er umiddelbart komfortable favoritter i opgøret, men det kører ikke 100 procent på skinner for Zorniger og co. i øjeblikket. Teemu Pukki er gået fuldstændig i stå, Lasse Vigen Christensen er dalet en smule efter sin forrygende start og sad på bænken senest mod OB, og forsvaret er til at tale med. Og Hany Mukhtar? Han skal snart i gang med at score mål og lave assists.

Brøndby kan dog fortsat glæde sig over, at Jan Kliment blomstrer, og selv om han også skal blive endnu skarpere, er det imponerende at følge ham i forhold til sidste sæson. 

Alexander Zorniger har Benedikt Röcker tilbage mod AaB, og det betyder, at tyskeren kan vælge og vrage i en fuldstændig skades- og karantænefri trup.

Hvis du tror på en målrig affære, kan du få odds 2.55 hos bwin, hvis du spiller på mere end 3.5 mål i kampen - klik her

AaB:
Der skulle gå otte kampe, før det lykkedes AaB at hive den første sejr i sæsonen i hus. Den kom i mandags, da det blev til en fortjent 2-1-sejr over Silkeborg IF på hjemmebane. 

Kort forinden lykkedes det også nordjyderne at besejre Viborg FF i DBU Pokalen, og dermed er holdet oppe på to sejre i træk. Det skal blive spændende at se, om det giver holdet et løft, og om de kan true Brøndby i en af sæsonens sværeste udekampe.

På AaB-mandskabet er det fortsat Pavol Safranko, der tiltrækker sig opmærksomheden, og den slovakiske angriber har fået en god start i Danmark. Han mangler stadig at score i Superligaen, men der kan ikke være to meninger om, at det virkelig har gavnet nordjyderne at få en fuldblodsangriber i truppen.

Formkurven peger op for AaB i øjeblikket, og det er heldigvis stadig så tidligt på sæsonen, at ingen drømme er knuste, selv om holdet skulle vente længe på den første sejr.

AaB har ingen karantæner, men til gengæld en del skader. Rasmus Würtz og Michael Lansing misser med sikkerhed opgøret mod Brøndby, ligesom Kasper Risgård og Magnus Christensen heller ikke er blevet klar.

Til gengæld vender Frederik Børsting tilbage efter sit skadesfravær i AaB’s sejr i mandags mod Silkeborg IF, ligesom Oliver Abildgaard og Marco Meilinger kan gøre comeback.

Karantæner:
Brøndby IF: Ingen
AaB: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (4-3-1-2): Rønnow - Larsson, Röcker, Arajuuri, Crone - Nørgaard, Halimi, Vigen - Mukhtar - Pukki, Kliment

AaB (4-4-2): Rinne - Pallesen, Pedersen, Blåbjerg, Ahlmann - Flores, Christensen, Lesniak, Thellufsen - Pohl, Safranko

Profilen:
Benedikt Röcker er et af de sikreste navne på holdkortet i Brøndby IF, men grundet karantæne har Alexander Zorniger måttet se bort fra sin landsmand i de seneste to kampe. Nu har Röcker afsonet sin tid i straffeboksen, og han er tilbage mod AaB, hvor han med sin fysik skal forsøge at få overtaget mod Pavol Safranko og Jannik Pohl. Forsvarsspilleren skal forsøge at komme i så få løbedueller som muligt mod de hurtige offensivspillere i AaB.

Vidste du, at..:
Der er næsten altid garanti for mål, når Brøndby og AaB tørner sammen. Den seneste nulløsning mellem de to mandskaber daterer sig tilbage til 2008, og det er 24 kampe siden. Det seneste målløse opgør, hvor AaB har været på besøg på Brøndby Stadion, er 16 år siden.

Dom:
Brøndby er på hjemmebane, og det taler for en sejr til de blå-gule. Omvendt kan man langtfra afskrive AaB, selv om nordjydernes sæson indtil videre har været under det forventede. Det er især værd at huske på premieren mod FC København, hvor AaB var det klart bedste hold i Telia Parken. Det viser, at Morten Wieghorsts mandskab ikke er bange for at forsøge at dominere, selv om det er på en svær udebane.

Svært bliver det imidlertid for AaB i søndagens kamp, og buddet herfra er, at det også bliver for svært. Brøndby vinder 2-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvilken Superliga-klub har overrasket mest positivt i denne sæson?

SUPERLIGA-VIDEO