• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: Brøndby IF - AGF

Foto: Getty Images

Der er topkamp i Brøndby søndag eftermiddag - og samtidig en direkte duel mellem Superligaens to aktuelle målkonger.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 17.00
Spillested: Brøndby Stadion, Brøndby
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
På TV: 3+
Hashtag: #bifagf #sldk

Holdnyt:
Brøndby IF:
For mange hold er runde 22 et vigtigt skæringspunkt, fordi de finder ud af, om de kommer med i mesterskabsspillet eller skal bruge resten af foråret på at kæmpe mod nedrykning. Brøndby har dog sit på det tørre. Uanset hvad der sker, topper holdet også Superligaen mandag morgen.

Det betyder dog ikke, at udfaldet er ligegyldigt. For hvis Brøndby taber, lukker man AGF ind i mesterskabskampen igen. Da vil AGF kun have fire point op. Mellem søndagens to kombattanter ligger FC Midtjylland, der møder Vejle Boldklub.

Brøndby går ind til kampen med to gode resultater i frisk erindring: derby-sejren over FC København og 3-0 over OB i seneste runde.

Ved den lejlighed sad både Rezan Corlu og Andrija Pavlovic over. De sidder over igen.

AGF:
Holdet spiller for ofte uafgjort. Fire af AGF’s otte Superliga-kampe i foråret er endt uden vinder, og det er lige til den høje side. Det samme er antallet af mål, som holdet har indkasseret til allersidst. Både FC København, Randers FC og B93 i pokalturneringen har scoret i det 90. minut eller senere mod AGF i 2021.

Til gengæld har man også kun tabt en enkelt kamp i samme periode, så derfor ligger AGF stadig fint til i toppen af tabellen. Der er syv point op til Brøndby på førstepladsen og tre op til FC Midtjylland på andenpladsen. Der er dog kun to ned til FC København.

Der er både godt og dårligt karantænenyt forud for Brøndby-kampen. Bubacarr Sanneh vender tilbage efter endt afsoning, men til gengæld sidder Patrick Olsen og Jesper Juelsgård over.

Derudover har Frederik Tingager, Niklas Backman, Zach Duncan, Søren Tengstedt og Daniel Arzani været skadet på det seneste og er endnu ikke meldt klar. Nicolai Poulsen er blevet skadet. 

Karantæne:
Brøndby IF: Ingen
AGF:  Patrick Olsen, Jesper Juelsgård

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (3-5-2): Schwäbe – Hermannsson, Maxsø, Jung – Mensah, Frendrup, Lindstrøm, Radosevic, Bjur – Hedlund, Uhre

AGF (4-3-3): Grabara – Diks, Hausner, Sanneh, Højer – Blume, Hvidt, Grønbæk – Links, Mortensen, Thorsteinsson

Profilen:
Der er direkte duel mellem de to spillere, der deler førstepladsen på topscorerlisten: Mikael Uhre og Patrick Mortensen. Begge er noteret for 12 mål og kan altså trække fra konkurrenten i det indbyrdes møde.

Vidste du, at..:
Senest, en Brøndby-spiller blev Superliga-topscorer, var i 2001/02-sæsonen, da Peter Madsen delte æren med OB Kaspar Dalgas. Den seneste AGF’er var Thomas Thorninger i 1995/96.

Dom:
Selv om ingen af holdene har noget på spil i forhold til afslutningen på grundspillet, er kampen, som vi har skitseret, vigtig for begge. Ikke kun fordi det er et traditionsrigt opgør, men også fordi der er afgørende point i topstriden på spil.

Buddet herfra er, at de får et enkelt hver, både hvad angår mål og point. Kampen ender 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus