• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: Brøndby IF - FC København

Det første derby i mesterskabsspillet står for døren søndag eftermiddag, når Brøndby IF tager imod FC København.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
På TV: 3+
Hashtag: #biffck #sldk

Holdnyt:
Brøndby IF:
To uafgjorte er det blevet til for Brøndby IF i de første to runder af mesterskabsspillet, og det skal de blå-gule være glade for. Holdet gav chancer nok væk til at tabe mod både OB og FC Nordsjælland, men omvendt må man også rose Martin Retovs mandskab for at være dygtige til at holde hovedet koldt, selv om man kommer bagud. Mod FCN gik Brøndby fra at være totalt på hælene i første halvleg til at være bedst efter pausen.

Uafgjort har været et flittigt resultat indtil videre i mesterskabsspillet, så de to kampe med pointdeling har ikke betydet det store i det samlede regnskab for Brøndby. De blå-gule er stadig nummer fire med tre point op til OB.

Særligt interessant er det i øjeblikket, hvordan Martin Retov blander kortene på midtbanen. Josip Radosevic, Dominik Kaiser og Hany Mukhtar virker sikre, mens Besar Halimi og Simon Tibbling kæmper om den sidste plads. Mod FC Nordsjælland gjorde Tibbling et rigtig fint indhop, og han må være et godt bud på en starter i søndagens derby.

Brøndby måtte foruden Lasse Vigen undvære Paulus Arajuuri og Jens Martin Gammelby mod FC Nordsjælland, men Martin Retov har de to sidstnævnte tilbage mod FC København. Det kniber stadig med Lasse Vigen.

Anthony Jung havde en håbløs kamp for Brøndby i Farum, og det er lige før, at Martin Retov gambler ved at bruge tyskeren i den forfatning, han er i i øjeblikket. Bliv derfor ikke overrasket, hvis Kevin Mensah får chancen på venstre back i søndagens derby. 

Brøndby har ingen karantæner.

FC København:
Spillemæssigt er mesterskabsspillet ikke startet overbevisende for FC København, men resultatmæssigt har det været perfekt for Ståle Solbakkens mandskab, der har vundet 1-0 over både Esbjerg fB og OB. Samtidig er FC Midtjylland snublet to gange, og det betyder, at FCK har slået et lille hul i guldkampen.

Bliver det også til tre point søndag i Brøndby, har FCK for alvor gjort et attentat på mesterskabet.

FC København har i mesterskabsspillets første to kampe måttet klare sig uden Superliga-topscorer Robert Skov, og også Viktor Fischer og Pieros Sotiriou har døjet med skader, så Ståle Solbakken har for alvor vist bredden i truppen. 

Robert Skov, Pieros Sotiriou og Robert Mudrazija fik alle spilletid for FC København i en intern testkamp mod klubbens U19-mandskab onsdag, og her er de to førstnævnte med i truppen til søndagens derby på Vestegnen. Ståle Solbakken må dog undvære en karantæneramt Carlos Zeca, og spørgsmålet er, hvad FCK-manageren så finder på på den centrale midtbane. Bliver det veteranen William Kvist? En Nicolaj Thomsen? Eller en helt tredje?

Jonas Wind er tilbage efter at have afsonet karantæne, mens Michael Lüftner fortsat er skadet.

Karantæner:
Brøndby IF: Ingen
FC København: Zeca

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (4-1-2-1-2): Schwäbe - Gammelby, Arajuuri, Hermannsson, Mensah - Radosevic - Kaiser, Tibbling - Mukhtar - Hedlund, Wilczek

FC København (4-4-2): Joronen - Ankersen, Vavro, Bjelland, Boilesen - Skov, Kvist, Falk, Fischer - Wind, N'Doye

Profilen:
Viktor Fischer har sat dagsordenen i dansk fodbold hele ugen, efter han søndag kastede lys over homofobi i Superligaen. Det skete, fordi en gruppe OB-fans søndag sang homofobiske smædesange mod FCK-stjernen, og mandag eksploderede det yderligere, da en stor gruppe af Brøndby-fans i Farum sang homofobiske sange om Fischer. Det bliver svært ikke at have et ekstra øje på Fischer søndag eftermiddag, hvor Brøndby-fansene nok skal være på nakken af rivalens store profil. Forhåbentlig finder de på noget andet end homofobiske smædesange. 

Vidste du, at..:
Ståle Solbakken skriver FCK-historie næste gang, han fører løverne til en sejr. Det vil være nordmandens sejr nummer 336, og dermed når han op på samme antal sejre som alle øvrige FCK-trænere i historien tilsammen. Så er spørgsmålet bare, om det bliver søndag i Brøndby.

Dom:
FC København er et niveau over Brøndby IF i denne sæson, så derfor må de tage favoritværdigheden på sig søndag eftermiddag. De københavnske derbys har som bekendt deres helt eget liv, og der bliver sjældent scoret ret mange mål. Brøndby vil blive båret frem af et energisk hjemmepublikum, men buddet herfra er, at FCK er for stærke for de blå-gule i øjeblikket. FC København slår Brøndby 2-0. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Fra anfører til projektleder

Mads Agesen indstillede i 2018 sin aktive fodboldkarriere for Randers FC, men gør nu comeback for klubben i en stilli...

Mere Superliga

Fokus